Julkaistu 
Varpu Strengell

Koulun rakentaminen alkoi

Kiia Muikku (vas.), Nanna Kärkkäinen, Jonathan Lomba ja Eino Kaiholehto seurasivat rakennustyömaan etenemistä koulun pihassa keskiviikkoaamuna. Varpu Strengell Kiia Muikku (vas.), Nanna Kärkkäinen, Jonathan Lomba ja Eino Kaiholehto seurasivat rakennustyömaan etenemistä koulun pihassa keskiviikkoaamuna.

Kuhmonkadun uuden koulukampuksen rakentaminen on käynnistynyt. Työmaa-alue on rajattu aidoilla ja varsinaiset rakennustyöt alkavat maamassanvaihtotöillä ja jatkuvat tämän jälkeen perustus- ja runkotöillä. Rakennuksen runko pystytetään sääsuojan alla.
Kuhmonkadun koulukampuksessa käytetään CLT-rakentamista (Cross Laminated Timber), jonka suurimpia hyötyjä ovat rakentamisen nopeus, rakennuksen sisäilman laatu sekä kustannustehokkuus.

Vastaava työnjohtaja Markku Leskinen Kesälahden Rakennus oy:stä toteaa CLT:n helpottavan työtä.

- Onhan ne elementit huomattavasti kevyempiä kuin betoniset. Nämä painaa joitakin satoja kiloja ja betonielementit painaa tonneja, Leskinen selvittää.

Rakennuttajana toimii Lieksan Kiinteistöt Oy toimii koulukampuksen rakennuttajana. Pääurakoitsijana rakentamisessa on Kesälahden Rakennus Oy. Sähköurakoinnista vastaa Karelian Sähkö Oy, LVI-urakoinnista Are Oy ja automaatioista vastaa KAP-TEK Oy. Koulukampuksen on suunnitellut arkkitehti Kari Kämäräinen arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy:stä.

Lisää aiheesta Lieksan Lehdessä 15.8.

Kommentoi

Hae sivuilta