Julkaistu 
Marja Mölsä

Kaikkien Lieksa -juhla: Puhu äänellä jonka kuulen

Juhla huipentui Kirsikodin bändin, P. Eronen ja Taivaantulet, esityksiin. Marja Mölsä Juhla huipentui Kirsikodin bändin, P. Eronen ja Taivaantulet, esityksiin.

Meneillään olevaa Pohjois-Karjalan maakuntapäivää juhlittiin Lieksan Brahe-salissa ilon kautta.
- Tavoitteena on tuoda hyvää mieltä yhdessä tekien, tänään ei pönötetä, eikä pidetä juhlapuheita. Tämä juhla on tehty sydämellä, ilolla ja kovalla työllä, sanoi juhlan järjestäneen Lieksan Tukipisteen puheenjohtaja Irma Nykänen.

Nykäsen sanat kävivät toteen, kun reilun tunnin ajan kestäneen juhlan estradilla esiintyi laulajien, soittajien ja tanssijoiden lisäksi sirkustähtiä.
- Tämä on meidän kaikkien Lieksa ja meidän kaikkien juhla. Sitä on ollut tekemässä eri ikäisiä, -kokoisia, -näköisiä ja -taustaisia ihmisiä. Tällaisia reiluja poikia ja reippaita tyttöjä riittää maakunnassa, sanoi juhlan juontanut Birgit Kettunen.

Juhla huipentui Kirsikodin bändin, P. Eronen ja Taivaantulet, musisointiin. Bändin esittämistä kappaleista Happoradion Puhu äänellä jonka kuulen sai yleisön silmänurkat kostumaan, mutta liikutus unohtui nopeasti, kun yleisö riehaantui mukaan Robinin tunnetuksi tekemän Boom Kah -kappaleen kertosäkeisiin.
- Tässä toteutui ihanasti erilaisten ihmisten spontaani vuorovaikutus, Nykänen ihasteli juhlan päätyttyä.

Kirsikodin bändin lisäksi juhlassa esiintyivät Tukipisteen Ilona-kuoro, Sirkusryhmä Glow ja Taikun Taitelijat. Ohjauksesta, säestyksestä ja musiikkiohjelmasta vastasivat Antti Nykänen, Birgit Kettunen ja Ismo Helén
- Tällaiset yhdessäolon hetket tuovat kyllä suurta lohtua, kiitteli yleisön joukossa juhlaa seurannut Marja Niskanen silmät kyynelissä.

Maakuntapäivän juhlinta huipentuu tänä iltana Brahe-salissa esitettävään Eeva-näytelmään. Näytelmä kertoo kuvanveistäjä Eva Ryynäsen elämäntarinan. Esiintyjinä on senioriopettajia, alakoululaisia ja harrastajanäyttelijöitä. Yleisö voi osallistua näytelmään laulamalla mukana Evalle mieluisia kansanlauluja ja virsiä.

Maakuntapäivän juhlasta lisää tiistain 3.9. Lieksan Lehdessä.

 

Kommentoi

Hae sivuilta