Julkaistu 
Harri Ronkainen

Nokian Raskaiden Renkaiden tuotanto jatkuu Teollisuuskylässä

Nokian Raskaat Renkaat työllistää Lieksassa noin 15 henkilöä, joista yksi on sisärenkaita paistava Seppo Nieminen. Harri Ronkainen Nokian Raskaat Renkaat työllistää Lieksassa noin 15 henkilöä, joista yksi on sisärenkaita paistava Seppo Nieminen.

Nokian Raskaat Renkaat oy ja Lieksan Kiinteistöt oy ovat solmineet vuokrasopimuksen liittyen raskaiden sisärenkaiden valmistamiseen Lieksassa. Nokian Raskailla Renkailla on tuotantotilat Kerantie 19:ssä. Samassa kiinteistössä toimivat aiemmin myös PK Kappi oy sekä Suomen Rengastehdas oy, mutta ne menivät konkurssiin.
Lieksan Kiinteistöt oy:llä ja Lieksan Logistiikkahalli oy:llä oli kiinteistöstä lunastussopimus, eli vuokranantajana kiinteistössä oleville vuokralaisille toimi Lieksan Logistiikkahalli oy.

- Lunastussopimus purkaantui konkurssien myötä, ja kiinteistö on siirtynyt takaisin Lieksan Kiinteistöt oy:n omistukseen, kertoo Lieksan Kiinteistöt oy:n toimitusjohtaja Jarmo Vacklin.
Nokian Raskaiden Renkaiden toimitusjohtajan Manu Salmen mukaan vuokrasopimuksella varmistettiin sisärenkaiden valmistuksen jatkuminen Lieksassa.

- Sopimus paitsi turvaa sisärenkaiden valmistuksen tuleviksi vuosiksi myös mahdollistaa toiminnan jatkokehittämisen, Salmi toteaa.
Lieksan tuotantotiloihin on luvassa investointeja.
– Tiettyjä kapasiteetin laajennussuunnitelmia on olemassa, kertoo tehtaanjohtaja Pasi Antinmaa.
Kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen on tyytyväinen.
– Nokian Raskaiden Renkaiden tuotannolla on sekä suuri brändiarvo Lieksalle että merkitystä teollisuustyöpaikkojen pysymiseen alueella, Määttänen korostaa.

Kommentoi

Hae sivuilta