Julkaistu 
Martti Heikkinen

Lieksalaisyrityksiä kannustetaan mukaan kilpailutuksiin

Työnohjaus- ja valmennuspalvelut Hohkan yrittäjä Marja Vatjus on saanut yritykselleen asiakkaita maakuntarajojen ulkopuolelta. Business Joensuun hankinta-asiamies Lasse Immonen toimii lieksalaisyritysten apuna kilpailutuksissa. Martti Heikkinen Työnohjaus- ja valmennuspalvelut Hohkan yrittäjä Marja Vatjus on saanut yritykselleen asiakkaita maakuntarajojen ulkopuolelta. Business Joensuun hankinta-asiamies Lasse Immonen toimii lieksalaisyritysten apuna kilpailutuksissa.

Lieksalaisia yrityksiä ja yrittäjiä kannustetaan mukaan kunta- ja maakuntarajat ylittävään kilpailutukseen.

- Hintataso haettava maailmalta oli mikä toimiala mikä tahansa. Jotta Lieksassa pärjätään, meidän pitää tietää myös tietää ulkopuolella oleva hintataso, koska sieltähän se kilpailu tulee Lieksaan. Sen takia  lieksalaiset yritykset häviävät kauppoja, kun eivät tiedä valtakunnallista hintatasoa. Muista maakunnista tulee tekijöitä juuri sen takia, sanoo Lieksan Kehitys oy LieKen hallituksen puheenjohtaja, yrittäjä Jari Kaltiainen.

Hän suosittelee rohkeasti hakemaan markkinoita maakunnan ulkopuolisista kunnista.

- Pitää lähteä tutkimaan hintatasoa muihin maakuntiin. Sieltäkin saattaa tulla kauppaa ja silloin on pakko lähteä sinne. Mutta siitä se yrityksen kasvu syntyy. Lieksalaisille yrittäjille tarvitaan lisää koulutusta hankinnoista ja kilpailutuksesta. Tietoa pitää saada lisää, Kaltiainen ohjeistaa.

Lisää aiheesta Lieksan Lehdessä 10.9.

Kommentoi

Hae sivuilta