Julkaistu 
Harri Ronkainen

"Vaaraa aiheuttanut susi on poistettava"

Uudessa susikannan hoitosuunnitelmassa pyritään vastaamaan sekä lajin suojelutarpeisiin että susiin liittyvien sosiaalisten konfliktien hallintatarpeisiin. Asko Kettunen Uudessa susikannan hoitosuunnitelmassa pyritään vastaamaan sekä lajin suojelutarpeisiin että susiin liittyvien sosiaalisten konfliktien hallintatarpeisiin.

Päivitettävästä susikannan hoitosuunnitelmasta annettiin Pohjois-Karjalasta vain yksi lausunto. Sen antoi Lieksan susireviirityöryhmä, joka esittää lisäyksiä lopulliseen hoitosuunnitelmaan.

- Poikkeavasti käyttäytyvä tai muutoin vahinkoa tai vaaraa aiheuttanut susi on poistettava mahdollisimman nopeasti. Tällöin sietokyky susiin paranee oleellisesti, susireviirityöryhmä esittää yhdeksi lisäykseksi.
Sudet syövät metsäpeuroja. Susireviirityöryhmä kiinnittää huomiota lausunnossaan siihen, että Lieksan Ruunaan alkuperäinen metsäpeurakanta on taantunut 200:sta noin kymmeneen yksilöön.

- Populaation pelastamiseksi ja palauttamiseksi vaaditaan vahvoja toimenpiteitä, susireviirityöryhmä toteaa lausunnossaan.
Susikannan hoitosuunnitelman päivityshanke alkoi syyskuussa 2018.

- Tavoitteena on vahvistaa hoitosuunnitelma tämän vuoden puolella, aikatauluttaa asiantuntija Henna Väyrynen maa- ja metsätalousministeriön luonnonvaraosaston erätalousyksiköstä.

Lue lisää susikannan hoitosuunnitelmasta torstain 12.9. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta