Julkaistu 
Harri Ronkainen

Bioöljyä alkaa pian virrata Kevätniemestä

Bioöljyjalostamon rakentaminen on alkanut maanrakennustöillä, kuten Timo Saarelainen näyttää. Harri Ronkainen Bioöljyjalostamon rakentaminen on alkanut maanrakennustöillä, kuten Timo Saarelainen näyttää.

Bioöljyjalostamoa rakennetaan Kevätniemen bioteollisuusalueella.

- Ennen joulua, aikatauluttaa Green Fuel Nordic oy:n toimitusjohtaja Timo Saarelainen ensimmäisten maanrakennustöiden valmistumisen.
Talvella pidetään taukoa. Töitä jatketaan keväällä, ja kesällä alkavat varsinaisen teknologian asennustyöt. Tuotannollinen toiminta alkaa ensi vuonna.
Tuotantolaitos on tilattu Hollannista.
– Se kasataan ja testataan siellä valmiiksi, Saarelainen sanoo.
Sitten laitos puretaan, tuodaan Lieksaan ja pystytetään siis kesällä.
Investoinnin arvo on 25 miljoonaa euroa. Saarelainen laskeskelee, että laitos työllistää "aitojensa sisällä" parikymmentä henkeä. Välilliset työpaikat mukaan luettuna työpaikkoja tulee arviolta noin 100.
Tuotantopäällikön hiljainen haku on ollut käynnissä, ja se julistetaan avoimeen hakuun. Työ kiinnostaa.

- Meille on tullut paljon yhteydenottoja, Saarelainen kertoo.
Bioöljyjalostamon rakentamisen alkaminen on merkittävä virstanpylväs, mutta Lieksan kaupungin elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen korostaa, että Kevätniemen bioteollisuusalueen kehittäminen jatkuu.

- Noin kolme miljoonaa euroa on kaupungin potti, mitä kaupunki on laittanut alueeseen Talttatie mukaan lukien, Saastamoinen laskeskelee ja lisää potista miljoona euroa olevan tukirahaa.

Kommentoi

Hae sivuilta