Julkaistu 
Varpu Strengell

Muovi vaihtuu kartonkiin

Perhekokin gluteenittomien tuotteiden annospakkaukset ovat kartonkia ja täysin kierrätettäviä. Varpu Strengell Perhekokin gluteenittomien tuotteiden annospakkaukset ovat kartonkia ja täysin kierrätettäviä.

Elintarviketeollisuus, pakkaus- ja kaupan ala tekivät viime viikolla materiaalitehokkuuden sitoumuksen, jolla vähennetään ruokahävikkiä, kehitetään pakkausten ympäristöystävällisyyttä ja lisätään materiaalien kierrätystä. Asioihin on kiinnitetty huomiota myös niin Porokylän Leipomossa, Lieksan Laatuherkuissa kuin Sveholm A & R oy Perhekokissakin.
Perhekokki on jo siirtynyt gluteenittomien tuotteiden kohdalla täysin kierrätettäviin pakkausmateriaaleihin.
- Annospakkauksissa on siirrytty kartonkiin ja teemme koko ajan töitä, että myös palvelutiskien isommissa pakkauksissa pystyttäisi siirtymään pahviin, kertoo toimitusjohtaja Annukka Tiainen.

Porokylän Leipomo on vastannut ruokahävikin torjuntaan muun muassa pienentämällä ruisleivän ja piirakoiden pakkauskokoja. Pakkausten pienentämisen taustalla on talouksien kokojen pienentyminen. Yhä useampi asuu yhden tai kahden hengen taloudessa.
- Se on ollut ihan määrätietoinen ratkaisu, kun talouksien koot ovat pienentyneet, sanoo Porokylän Leipomon toimitusjohtaja Erik Kärki.

Lieksan Laatuherkkujen tuotteet, kuten pasha, kirnupiimä ja soseet pakataan pääsääntöisesti muoviin.
- On odotettu, että siihen löytyisi jotain uutta teknologiaa, ja kun sellaista tulee, otetaan se käyttöön. Tilannetta seurataan ja ajan hermolla ollaan, sanoo Lieksan Laatuherkkujen toimitusjohtaja Teijo Lyytinen.

Lisää Lieksan Lehdessä 17.9.

Kommentoi

Hae sivuilta