Julkaistu    |  Päivitetty 
Varpu Strengell

Amcorilla yt-neuvottelut, selvityksessä tehtaan sulkeminen

Amcor Flexibles Finland oy ilmoitti torstaina aikeistaan sulkea Lieksan tehdas. Varpu Strengell Amcor Flexibles Finland oy ilmoitti torstaina aikeistaan sulkea Lieksan tehdas.

Joustopakkauksia valmistava Amcor Flexibles Finland on aloittanut viralliset yhteistoimintaneuvottelut Lieksan ja Kauttuan tehtaillaan. Selvityksen alla on molempien tehtaiden tuotannon lopettaminen eli mahdollinen sulkeminen. Kauttuan ja Lieksan tehtailla valmistetaan elintarvikkeiden pakkausmateriaaleja. Tehtaat työllistävät yhteensä hieman alle 200 työntekijää, joista Lieksassa noin 70 työntekijää. Amcor on yksi suurimpia teollisia työnantajia Lieksassa. Neuvottelut eivät koske Amcorin Valkeakosken tehdasta. Amcor Flexibles Finland on osa australialaista Amcor-konsernia.
Taloussanomien yritystiedon mukaan Amcor Flexibles Finland oy:n liikevaihto oli 45,3 miljoonaa euroa vuonna 2018 ja se työllisti 229 henkilöä. Liikevaihto nousi 0,8 prosenttia. Tilikauden tulos oli –2,2 miljoonaa euroa ja liikevoittoprosentti oli –4,2. Yhtiön omavaraisuusaste oli 21,4 prosenttia.
Lieksan kaupunki on reagoinut Amcorin yt-neuvotteluihin käynnistämällä maakuntaliiton kanssa keskustelun yhteisestä etenemisestä ja jatkotoimista asian suhteen.
- Meille on tärkeää, että pääsemme yhdessä maakuntaliiton sekä muiden sidosryhmien kanssa katsomaan konkreettisia toimenpiteitä eri vaihtoehtomallien pohjalta ja minimoimaan mahdollisen muutoksen tuomia vaikutuksia. Toivomme, että yritys löytää yt-neuvottelujen aikana sekä työntekijöiden että yrityksen kannalta mahdollisimman hyvän ratkaisun, ja toiminta Lieksassa voisi jatkua, sanoo kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen.

Lisää Lieksan Lehdessä 8.10.

Kommentoi

Hae sivuilta