Julkaistu 
Harri Ronkainen

Vuonislahden Taiteilijatalon Hupelista ulosottopäätös

Vuonislahden Taiteilijatalo ry tuskailee Hupelin kanssa. Harri Ronkainen Vuonislahden Taiteilijatalo ry tuskailee Hupelin kanssa.

Vuonislahden Taiteilijatalo ry:n Hupeli-taiteilijaresidenssikiinteistön kohtalo pyritään ratkaisemaan mahdollisimman pian, jotta yhdistys voisi jatkaa muuta toimintansa puhtaaalta pöydältä. Yhdistys on pankille Hupelista velkaa.

- Osapuolten välillä käytyjen neuvottelujen yhteydessä on nyt päätetty jatkaa Taiteilijatalon, ja sen Hupelin vuokrausta erityisesti majoituksen ja tapahtumavuokrauksen osalta tulevan vuoden alkuun ja mahdollisesti myyntiponnistelujen voimistuessa vielä helmikuun loppuun saakka. Vuokrauksella pyritään peittämään ylläpidosta aiheutuvia kustannuksia, selvittää yhdistyksen puheenjohtaja Reino Kuivalainen.

- Piakkoin käynnistetään joulun alle saakka kestävä majoituksen tarjouskampanja. Yhdistyksellä on myös eri taiteilijoiden, kuten Kuutti Lavosen arvotaidetta, jonka tuoton taiteilijat suuntaavat yhdistyksen toimintaan, Kuivalainen jatkaa.
Hupeli oli sen rakentamisen aikaisten lainojen vakuutena, eikä yhdistys kyennyt hoitamaan lainanlyhennyksiä ajallaan. Käräjäoikeus on antanut pankin vajaan 300 000 euron saatavia koskevan tuomion. Ulosottovirasto antoi yhdistykselle maksukehotuksen, mutta koska yhdistyksellä ei ole rahaa, asia eteni ulosottomittauspäätökseen.
Hupelia ei ole kuitenkaan otettu haltuun, vaan se on edelleen yhdistyksen vastuulla ja sitä siis vuokrataan. Samalla yhdistys myös myy Hupelia kiinteistövälitysyhtiön kautta. Ulosottoviraston ”ulosottomyyntikampanja” on mahdollinen tammi–helmikuussa.
Kuivalainen korostaa, että osapuolet tekevät yhteistyötä keskenään eikä Hupelin myyminen alihintaan ole kenenkään etu. Hintapyyntö on 420 000 euroa.

Kommentoi

Hae sivuilta