Julkaistu 
Panu Kärkkäinen

Vaurautta, hyvinvointia ja terveyttä metsästä

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä totesi metsän vaikuttavan myönteisesti niin fyysiseen kuin henkiseenkin hyvinvointiin. Panu Kärkkäinen Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä totesi metsän vaikuttavan myönteisesti niin fyysiseen kuin henkiseenkin hyvinvointiin.

Tänään käynnistyneen Kolin Forum 2019 teemana on pohjoismaiset metsät ja niiden vaikutukset vaurauteen, terveyteen ja hyvinvointiin. Kymmenvuotisjuhlaa viettäneen kaksipäiväisen keskustelutapahtuman tavoitteena on tarkastella metsätaloutta ja metsäpohjaista biotaloutta laajemmasta näkökulmasta, jossa taloudellisia, sosiaalisia, ympäristöllisiä ja kulttuurisia näkökohtia tarkastellaan kokonaisvaltaisella tavalla. Keskustelussa oli tänään metsäsektorin taloudellisten aspektien lisäksi myös metsän yhä monimuotoisemmaksi käyvät käyttötarkoitukset, kuten muun muassa puu vaatteiden raaka-aineena tai metsän tarjoamat terveyshyödyt.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) mukaan tämänkertaisen Koli Forumin teemat ovat mitä sopivimpia juhlaseminaariin. Metsävaltaisen maan asukkaina suomalaiset ovat oppineet hyödyntämään metsää monin eri tavoin. Metsien terveysvaikutuksista on hänen mukaansa herätty puhumaan vakavasti viime vuosina.
- Hyvä, että asiasta alkaa olla myös tutkittua tietoa. Metsä ja luonto ylipäätään vaikuttavat myönteisesti sekä meidän fysiikkaamme että meidän henkiseen terveyteemme. Se houkuttelee liikkumaan, auttaa palautumaan stressistä ja laskee verenpainetta, Leppä luetteli metsien antamia etuja terveydelle.

Lisää Lieksan Lehdessä 10.10.

Kommentoi

Hae sivuilta