Julkaistu    |  Päivitetty 
Harri Ronkainen

Tuulivoima myrskyn silmässä Lieksassa ja koko maakunnassa

Julkuvaaran tuuliolosuhteita selvitettiin tuulimastolla, josta on jäljellä tyvielementti. Harri Ronkainen Julkuvaaran tuuliolosuhteita selvitettiin tuulimastolla, josta on jäljellä tyvielementti.

Element Power ei enää kehitä Lieksan Julkuvaaran tuulivoimapuistohanketta.

- Element Power vetäytyy pois Suomesta. Me lakkautamme kaikki toiminnot, kertoo hankekehitysjohtaja Eeva-Maria Hatva.
Element Power omistaa hankekehitysyhtiö Otsotuuli oy:n jonka toiminta myös lakkaa. Otsotuulella oli vireillä hanke enintään seitsemän tuulivoimalan rakentamiseksi Julkuvaaraan, mutta Julkuvaaran hanke on siis sen osalta haudattu.
Tuulivoima on vastatuulessa koko maakunnassa, sillä puolustusvoimat haluaa poistaa luonnosvaiheessa olevasta uudesta Pohjois-Karjalan maakuntakaavasta 12 tuulipuistoa. Yksi niistä on Julkuvaaran tuulipuisto. Maakuntajohtaja Risto Poutiaisen mukaan asiasta neuvotellaan puolustusvoimien kanssa.
Puolustusvoimat vastustaa tuulivoimapuistoja, koska ne häiritsevät tutkia. Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen ymmärtää puolustusvoimien tarpeet, mutta hänen mukaansa tuulivoimahankkeita pitää tarkastella tapauskohtaisesti ja tehdä tarvittaessa korvaavia tutkajärjestelmiä yhteistyössä.

- Alueen puolustaminen on tietysti meille tärkeä asia, Määttänen toteaa.

Lue lisää aiheesta tiistain 15.10. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta