Julkaistu 
Harri Ronkainen

Änäkäisen virkistyskalastusalue villien huhujen kohteena

Änäkäisen virkistyskalastusalueen Saarijärvi on vapakalastuskohde, jota Metsähallitus hoitaa vuosittain kirjolohi-istutuksin. Harri Ronkainen Änäkäisen virkistyskalastusalueen Saarijärvi on vapakalastuskohde, jota Metsähallitus hoitaa vuosittain kirjolohi-istutuksin.

Metsähallituksen Eräpalvelujen eräsuunnittelijan Eero Hartikaisen korviin on kantautunut huhuja, joiden mukaan Metsähallitus luopuu Änäkäisen virkistyskalastusalueen ylläpidosta. Hartikainen leikkaa alueen ympärillä vellovilta huhuilta siivet:

- Toiminnassa ei ole  näkyvissä mitään muutoksia lähivuosina, Hartikainen vakuuttaa.
Huhut ovat saaneet alkunsa ilmeisesti siitä, että Änäkäisen virkistyskalastusalueen Saarijärveä eli Isoa Änäkäistä koskeva yleiskalastuskielto päättyy 31.12.2019. Nyt Pohjois-Savon ELY-keskus on tehnyt Metsähallituksen hakemuksesta päätöksen, jonka mukaan onkiminen, pilkkiminen ja viehekalastus on kielletty Saarijärvessä myös 1.1.2020–31.12.2029. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Metsähallitus jatkaa Änäkäisen virkistyskalastusalueen ylläpitämistä. 26,4 hehtaarin kokoiseen Saarijärveen istutetaan vuosittain 1 600–1 800 kiloaa kaksivuotiaita kirjolohia.
Myös Kontiolahden Venejoella asuva Heikki Turunen on kuullut Änäkäistä koskevat villit huhut. Hän on käynyt siellä kalastamassa kymmenen vuoden ajan. Turunen ja muut kalastajat ottavat ilolla vastaan uutisen istutusten jatkumisesta.

- Hienoa, että toiminta jatkuu ja tämmöiset paikat pysyvät hengissä, Turunen iloitsee.

Lue lisää aiheesta tiistain 22.10. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta