Julkaistu 

Viekin kyläkaupalle nuori yrittäjäpariskunta

Santtu ja Crista Pehkonen aloittavat K-kauppiaina marraskuun alussa. Martti Heikkinen Santtu ja Crista Pehkonen aloittavat K-kauppiaina marraskuun alussa.

Vieki saa uudet kyläkauppiaat. Viekijärventie 10:ssa sijaitseva K-Sinisalmi muuttuu marraskuun alussa K-Pehkoseksi, kun Crista ja Santtu Pehkonen jatkavat perinteikkäällä paikalla kaupankäyntiä.

- Saimme vinkin, että kyläkaupan liiketoiminta on myytävänä ja kiinnostuimme asiasta. Viekiläisinä meille on tärkeää, että kyläkauppa säilyy. Täällä on ollut vuosien varrella sen verran hyvä henki, että olisi sääli, jos kauppa olisi lopettanut toimintansa, Crista Pehkonen kertoo.

- Viekin kaupalla on pitkät perinteet ja haluamme jatkaa niitä. Onhan tämä Lieksan ainoa kyläkauppa Pielisen itäpuolella, Santtu Pehkonen lisää.

Pehkoset ponnistavat K-kauppiaiksi kaupan alan ulkopuolelta. Crista on koulutettu lähihoitaja ja Santtu on valmistunut ajoneuvoasentajaksi.

- Olemme saaneet Keskolta runsaasti opastusta, neuvontaa ja taustatukea. Lisäksi LieKe eli Lieksan Kehitys oy on ollut tärkeä apu esimerkiksi siinä, mihin kaikkiin viranomaistahoihin on otettava yhteyttä ennen kauppiaaksi ryhtymistä, Crista Pehkonen sanoo.

LieKen yritysneuvoja Marja Hietala on tyytyväinen, että Viekin kylälle löytyi uudet K-kauppiaat.

- Kauppiasvaihto on hyvä esimerkki siitä, että yrittäjävaihdosprosessi on tuottanut tulosta. Lieksassa on paljon myynnissä olevia yrityksiä, joille haetaan jatkajia. Meihin kannattaa olla hyvissä ajoin yhteydessä. Opastamme niin yritystoiminnasta luopuvia, kuin niistä kiinnostuneita ja palvelut ovat ilmaisia, Hietala muistuttaa.

Koko juttu Lieksan Lehdessä 24.10.

Kommentoi

Hae sivuilta