Julkaistu 
Varpu Strengell

Kaarisilta-valitusten seuraus: pisimmillään uutta siltaa pitää odottaa kymmenen vuotta

Kaupunki tulee ratkaisemaan Kaarisillan kohtalon kaavoituksessaan. Varpu Strengell Kaupunki tulee ratkaisemaan Kaarisillan kohtalon kaavoituksessaan.

Päivämäärä 14.5.2014 on kirjattu Lieksan historiaan. Tuona päivänä kuorma-auto jumittui Kaarisillan keskipalkkiin ja alkoi vuosien selvittely- ja valituskierre. Kaarisillan kohtaloa on nyt pohdittu ja puitu 5,5 vuotta aina hallinto-oikeutta ja ympäristöministeriötä myöten. Asia on kuitenkin vasta aluillaan.

Ympäristöministeriön viimeviikkoinen päätös tarkoittaa, että Lieksan kaupunki tulee päättämään Kaarisillan kohtalosta kaavoituksessaan. Kaupunki pyrkii saamaan kaavatyön käyntiin mahdollisimman nopeasti. Valtuusto on päätöksellään linjannut, että Kaarisilta puretaan ja tilalle rakennetaan uusi silta.

Kaupungin maankäyttöpäällikkö Jukka Haltilahti kertoo, että nopeimmillaan kaava on mahdollista tehdä puolessa vuodessa, tässä tapauksessa Haltilahti arvioi työhön menevän vuoden verran.
– Todennäköisesti tämän kohdalla tulee paljon keskustelua, Haltilahti toteaa.
Jos kaava noudattaa valtuuston linjausta eli siinä päädytään purkamaan Kaarisilta ja rakentamaan tilalle uusi, prosessi vie sujuvasti kulkiessaan Haltilahden arvion mukaan rakennustöineen 3–4 vuotta. Mutta:
– Jos kaikki mahdolliset valituskierrokset käydään läpi purkuluvasta ja rakennusluvasta lähtien, huonoin skenaario on se, että Lieksanjoen yli on uusi silta vasta kymmenen vuoden päästä, Haltilahti sanoo.
Viivästykset aiheuttavat kaupungille myös kuluja, kun purku- ja rakennustöiden hinnat nousevat koko ajan. Esimerkiksi toukokuussa 2017 sillan hintalappu oli 2,5–3 miljoonaa euroa. Huhtikuussa 2019 siltavaihtoehtojen hintahaarukka oli 3,1–5,3 miljoonaa euroa.

Lisää aiheesta Lieksan Lehdessä 5.11.

Kommentoi

Hae sivuilta