Julkaistu    |  Päivitetty 
Martti Heikkinen

Lämmitys katkaistiin heinäkuussa, kolme taloa tyhjennettiin asukkaista Reunatiellä

Reunatie 11:ssä sijaitsevat kolme kerrostaloa ovat tyhjillään ja kylminä. Niiden kohtalo on epäselvä. Martti Heikkinen Reunatie 11:ssä sijaitsevat kolme kerrostaloa ovat tyhjillään ja kylminä. Niiden kohtalo on epäselvä.

Kaksi Mähköllä sijaitsevaa kerrostaloa on tyhjennetty kuluneen syksyn aikana kaikista asukkaista. Kyseessä ovat Vinnal oy:n omistamat kerrostalot Reunatie 11:ssä. Talojen tyhjentymiseen johtivat talot omistavan yrityksen taloudelliset ongelmat. Talojen käyttöaste on ollut jo pitkään matala, eivätkä vuokratulot ole kattaneet menoja.

Reunatie 11:n kolme kerrostaloa rakennettiin 1970-luvun loppupuolella. Vuonna 2005 ne siirtyivät Valtakunnalliselta vuokratalo-osuuskunnalta (VVO) kansainvälisten sijoittajien omistukseen, jolloin osa vuokra-asunnoista myytiin osakkeiksi. Kaksi vuotta sitten yksi kolmesta kerrostalosta tyhjennettiin kaikista asukkaista. Tuolloin Vinnal oy:n edustaja kertoi Lieksan Lehdelle, että kerrostalon 16 asuinhuoneistoa remontoidaan tulevaisuudessa. Muutamiin asuntoihin on tehty saneerauksia, mutta asukkaita taloon ei ole muuttanut. Kaksi vuotta tyhjillään olleita huoneistoja tyhjennettiin tällä viikolla.

- Asunnoissa asui maahanmuuttajia, jotka muuttivat pois Lieksasta ja jättivät asunnot niille sijoilleen. Osa huoneistoista on ollut siivottoman huonossa kunnossa ja paikkoja on rikottu. Lisäksi talossa oli jo vuosia torakka-ongelma, joka ei poistunut edes myrkyttämällä, kertoo talon entinen asukas.

Reunatie 11:ssä yli 40 vuotta asunut asukas kertoo, että talojen lämmöt katkaistiin heinäkuussa.

- Sain heinäkuussa kirjeen jossa kerrottiin, että lämmöt tullaan katkaisemaan ja asukkaiden muutettava pois talosta syyskuun loppuun mennessä. Olihan se surullista luettavaa ja surullinen päätös pitkään jatkuneelle vuokrasuhteelle, asukas sanoo.

Hän kertoo pitäneensä sähköuunia päällä ja lämmittäneensä liedellä vettä kesän viileimpien päivien aikaan.

- Tuntui kuin olisi muuttanut takaisin lapsuusajan salomökkiin.

Syyskuun alussa asukas muutti uuteen asuntoon toiseen kaupunginosaan. Tyhjilleen jääneiden kerrostalojen kohtalo mietityttää.

- Uskon, että kerrostalot jäävät tyhjilleen kummituslinnoiksi ja yhteiskunnan purettaviksi. Sama kohtalo on varmasti myös Reunatie 5:n talolla, jonka Vinnal oy omistaa myös.

Lisää aiheesta Lieksan Lehdessä 7.11.

Kommentoi

Hae sivuilta