Julkaistu 
Marja Mölsä

A&K Heikura oy Lieksan Vuoden 2019 Yritys

Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen (vas.) ja Lieksan Yrittäjien puheenjohtaja Taisto Lehikoinen (oik.) onnittelivat yrittäjäpalkinnon saaneita Kari Heikuraa ja Kirsti Simanaista ensimmäisten joukossa. Marja Mölsä Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen (vas.) ja Lieksan Yrittäjien puheenjohtaja Taisto Lehikoinen (oik.) onnittelivat yrittäjäpalkinnon saaneita Kari Heikuraa ja Kirsti Simanaista ensimmäisten joukossa.

A&K Heikura oy on Lieksan Vuoden 2019 Yritys. Valinta julkistettiin Pielisen Karjalan yrittäjäjuhlassa Nurmeksessa lauantaina. A&K Heikura on vuonna 1984 perustettu perheyritys, joka on erikoistunut muun muassa työkalujen, varaosien, tarvikkeiden ja erikoistuotteiden myyntiin Lieksassa ja Nurmeksessa.

- Todella hieno palkinto, jota arvostan suuresti. Kyllä tällainen nostaa omanarvontuntoa, aina ei tarvitse se raha olla mielessä, luonnehti yrityksen toimitusjohtaja Kari Heikura tunnelmiaan heti valinnan jälkeen.

Hän otti palkinnon vastaan yhdessä tyttärensä Kirsti Simanaisen kanssa. Tytär on toiminut yrityksessä työntekijänä seitsemän vuoden ajan.

- Mukavan vaihtelevaa työtä, joskus tietysti on vähän hankalaa, kun isä on pomo, Simanainen hymyili.

Tyttären kommentti nosti isän kasvoille onnellisen hymyn.

- Kirsti pelasti yrityksemme seitsemän vuotta sitten, eikä siitä sen enempää, hän katsoo tytärtään kiitollisena.

Heidän lisäkseen palkintoa oli vastaanottamassa Nurmeksen liikkeen vastaava Ensio Tiainen.

- Erittäin hyvä työnantaja, Tiainen sanoi.

Yrittäjäjuhlan teema, Maa, metsä ja vesi, näkyi monin eri tavoin niin juhlan ohjelmassa kuin puheissakin.

- Meidän Pielisen seutukunta on elänyt ja saanut leipänsä illan teemasta eli maasta, metsästä ja vedestä. Meillä on vielä maataloutta, meillä on paljon metsäalan toimijoita, koneyrittäjiä, sahoja ja todella hyvää metsäopetusta. Pielisen vesi yhdistää meidät luonnollisesti yhteen – vesireittinä ja antaa kalansaalista sekä rannat, jotka antavat monille vapaa-ajanviettopaikan, sanoi Puukarin Pysäkin emäntä Anni Korhonen juhlapuheessaan.

Nurmeksen kaupungin tervehdyksen juhlaan tuonut kaupunginjohtaja Asko Saatsi sanoi, että kuntasektorilla on paljon opittavaa yrityselämästä.

- Te olette vahvoja ja viisaita, pidätte taloutenne kunnossa, niin mekin yritämme.

Illan ohjelmaan kuului myös leikkimielinen Y-olympialaiset-kisa, jossa Lieksan joukkue, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lea Oravalahti-Pehkonen (kesk.) ja PR-Aitta oy:n toimitusjohtaja Jari Heiskanen, sijoittui hopealle. Olympialaisten lajeina olivat kävynheitto ja tuohenkiskonta.

Juhlan järjestelyistä vastasi Nurmeksen ja Valtimon Yrittäjät ry. Illan emäntänä toimi yhdistyksen puheenjohtaja Ella Kärki.

Aiheesta lisää tiistain 12.11. Lieksan Lehdessä.

Kommentoi

Hae sivuilta