Julkaistu 
Marja Mölsä

Kilometrin mittainen keinolumenlatu valmis Urheilupuistossa

Keinolumenladun teko aloitettiin Urheilupuistossa maanantaina. Marja Mölsä Keinolumenladun teko aloitettiin Urheilupuistossa maanantaina.

Lieksan Urheilupuistoon pääsee nyt hiihtämään. Kaupunki avasi keino- ja ensilumenladun tänään. Latu on tehty entisen Jokirannan leirintäalueen kohdalle ja pituudeltaan se on noin yhden kilometrin mittainen.

Lieksan kaupungin liikuntasihteeri Jarmo Honkanen kertoo, että latu on hyvässä kunnossa ja ensimmäisiä hiihtäjiä jo odotellaan. Urheilupuiston ladulla on mahdollista hiihtää sekä perinteisellä että vapaalla hiihtotyylillä, kuten kahtena aikaisempanakin vuonna.
– Latu on tehty viime kevättalvella tykitetystä lumesta, joka on säilynyt hyvin kesän ja syksyn yli sahapurun suojissa. Tykitetyn lumen avulla myös ladun ylläpitäminen on helpompaa, koska se ei ole niin herkkä säiden vaihteluille kuin luonnon lumi on, Honkanen lisää.

Marraskuun alun pakkasten myötä hiihtoharrastajat ovat päässeet Lieksassa myös luonnonlumella hiihtämisen makuun Timitran hiihtokeskuksessa.
– Timitran latu on vapaan tyylin latu ja pituudeltaan kolme kilometriä.

Kommentoi

Hae sivuilta