Julkaistu    |  Päivitetty 
Varpu Strengell

Maakunnallinen Antti-patsas Eläkeliiton Pohjois-Karjalan piirin Toukosiunaus-kiertueelle

Marja Mölsä (vas.) luovutti maakunnallisen Antti-patsaan Marja-Leena Räsäselle ja Antti Lempiselle Suvi Palosaari Marja Mölsä (vas.) luovutti maakunnallisen Antti-patsaan Marja-Leena Räsäselle ja Antti Lempiselle

Pohjois-Karjalan paikallislehtikerhon maakunnallinen Antti-patsas on myönnetty tänä vuonna Eläkeliiton Pohjois-Karjalan piirille ja sen järjestämille Toukosiunaus-tapahtumille. Antti-patsas luovutetaan henkilölle tai taholle, joka edistää kiitettävästi alueensa hyvinvointia ja kulttuuria. Eläkeliiton Pohjois-Karjalan piiri on yhteistyössä seurakuntien kanssa järjestänyt Toukosiunauksia maakunnassa jo 20 vuoden ajan ja 20 eri paikkakunnalla. Patsas ja kunniakirja luovutettiin piirin puheenjohtaja Antti Lempiselle ja piirin toiminnanohjaaja Marja-Leena Räsäselle Joensuussa tänään.Lempinen kuvaa Toukosiunauksen olevan oleellinen osa yhdistyksen vuoden toimintakiertoa. Tapahtuma on otettu hyvin vastaan niin jäsenten, tuottajien, seurakuntien kuin muidenkin toimijoiden puolelta.
– Tuottajat, jos ketkä ymmärtävät, että elämä maataloudessa ja se, tuleeko satoa, on korkeamman kädessä, koska mitä tahansa voi sattua. Sen vuoksi siunaus on tarpeellinen ja sehän se ajatus siinä on, Lempinen kuvaa.
Toukosiunaus-perinnettä tullaan hänen mukaansa toteuttamaan jatkossakin. Toukosiunauksen juuret ulottuvat peräti 1500-luvulle. Eläkeliiton Pohjois-Karjalan piiri herätti perinteen henkiin maakunnassa vuonna 1999.
– Toukosiunaus on paljon muutakin kuin jyvävakan siunaaminen ja siunattujen siementen kylväminen peltoon. Se on syvä viesti siitä, että maaseutuelinkeino elää edelleen vahvana Pohjois-Karjalassa. Samalla Toukosiunaus muistuttaa, että maaseutuyrittäjät ovat yksi äärimmäisen tärkeä osa Pohjois-Karjalan alueen kuntien elinvoimaa, muistutti patsaan luovuttanut paikallislehtikerhon puheenjohtaja, Lieksan Lehden päätoimittaja Marja Mölsä.

Lisää Lieksan Lehdessä 3.12.

 
What do you want to do ?
New mail

Kommentoi

Hae sivuilta