Julkaistu    |  Päivitetty 
Marja Mölsä

Suomi-kenkien tuotanto alkaa Pankakoskella tammikuussa

Kare Tikka esitteli Suomi Kenkä oy:n tuotantoa Pankakoskelle valmistuvissa tuotantotiloissa. Marja Mölsä Kare Tikka esitteli Suomi Kenkä oy:n tuotantoa Pankakoskelle valmistuvissa tuotantotiloissa.

Suomi Kenkä oy:n Pankakoskella sijaitsevia tuotantotiloja viimeistellään parhaillaan. Tuotanto Pankakosken entisen Siwan tiloissa käynnistyy tammikuun loppupuolella. Tehdas valmistaa aikuisten ja lasten jalkoihin sopivia tohveleita, jotka ovat parannettu ja päivitetty versio perinteisistä tohveleista.
- Ne on suunniteltu jalkaterapeuttien ja ortopedien ohjeiden mukaan ja ovat perinteisiä monikäyttöisemmät, sanoo Suomi Kenkä oy:n toimitusjohtaja Kare Tikka.
Tohveleiden lisäksi tehtaalla valmistetaan Feelmax-paljasjalkakenkiä.

Suomi Kenkä oy valmistaa jalkineet ja niiden pakkaukset mahdollisuuksien mukaan kierrätysmateriaalista. Kenkien pohjamateriaalina on luonnonkumi, johon on sekoitettu kierrätetyistä autonrenkaista saatua kumirouhetta ja renkaiden valmistuksessa syntyviä kumijäämiä.

- Kumiseos sulatetaan eli vulkanoidaan suoraan kengän päälliseen kiinni, tämä takaa erittäin lujan liitoksen. Kumiseoksesta pystytään hyödyntämään käytännössä 99,5 prosenttia, joten jätettä ei synny, Tikka sanoo.
Hänen tietojensa mukaan mikään muu valmistaja maailmassa ei tee tällä hetkellä kierrätyskumia sisältäviä suoravulkanoituja pohjia.

Ensialkuun tuotantolaitos työllistää 5-10 henkilöä, he kaikki ovat aiemmin Lieksassa toimineen Reino- ja Aino -tehtaan työntekijöitä. Tuotannon volyymi on 30 000-50 000 jalkineparia vuodessa ja tuotanto tapahtuu kahdessa vuorossa.
Ensimmäiset Suomi-kengät saapuvat vähittäismyyntiin kevään aikana.

Lisää Lieksan Lehdessä 17.12.

Kommentoi

Hae sivuilta