Julkaistu 
Varpu Strengell

Raketit pakettiin ja taivaalle

Ilotulitteiden myynnin alettua perjantaina palotarkastaja Jari-Pekka Härkönen (oik.) kiersi tarkastamassa myyntipisteet. Jouni Karppiselta löytyivät vaaditut luvat. Varpu Strengell Ilotulitteiden myynnin alettua perjantaina palotarkastaja Jari-Pekka Härkönen (oik.) kiersi tarkastamassa myyntipisteet. Jouni Karppiselta löytyivät vaaditut luvat.

Rakettimyynti käynnistyi perjantaina hiljalleen. Aamupäivällä ei Lieksan Hiihtoseuran rakettimyyntipisteessä K-Citymarketin aulassa ollut huisketta.
– Loppua kohti vilkastuu, uudenvuoden aatto on varmasti se vilkkain päivä, sanoi Lieksan Hiihtoseuran puheenjohtaja Jouni Karppinen.

Rakettikauppa on muuttunut vuosien ja vuosikymmenten aikana paljonkin. Viime vuosina myyntiin on tullut esimerkiksi niin sanottuja koiraystävällisiä raketteja. Niiden määrä kasvaa vuosi vuodelta, ja myös monista kestosuosikeista on tullut myyntiin hiljaisempia vaihtoehtoja.
– Niissä ei ole kovin kova ääni, vaan ne ovat enimmäkseen valoefektiä, Karppinen selvitti.

Kansalaisaloite ilotulitteiden kulutajakäytön kieltämiseksi luovutettiin eduskunnalle marraskuussa. Se rajaisi taivaalle ammuttavien rakettien käytön ammattilaisille ja lopettaisi esimerkiksi seurojen rakettimyynnin. Huolenaiheena Karppisella oli, että jos ilotulitteiden myynti yksityisille kielletään kokonaan, ihmiset alkavat tehdä raketteja itse.
– Nykyiset rajoitukset on hyvät, enää ei pauku liikaa. Aiemminhan se pauke kesti viikkoja, Karppinen totesi.

Lisää Lieksan Lehdessä 31.12.

Kommentoi

Hae sivuilta