Julkaistu    |  Päivitetty 
Marja Mölsä

Taikatemppuja, musiikkia ja herkkuja lapsiperheiden vuodenvaihtajaisissa

7-vuotias Siiri Nevalainen pääsi avustamaan taikuri Tapio Salomaata korttitempussa. - Ihan taikuudelta tuntui, eikä jännittänyt yhtään! pieni avustaja kommentoi esityksen jälkeen. Marja Mölsä 7-vuotias Siiri Nevalainen pääsi avustamaan taikuri Tapio Salomaata korttitempussa. - Ihan taikuudelta tuntui, eikä jännittänyt yhtään! pieni avustaja kommentoi esityksen jälkeen.

Lieksan kaupunkikeskusyhdistyksen jo toisen kerran järjestämä lasten ja lapsiperheiden vuodenvaihtajaiset kokosi noin 200-päisen yleisön illansuussa Brahe-saliin. Tapahtuman ohjelmassa oli musiikkia, josta vastasivat Juuti Tikka, Jussi Makkonen ja Nazig Azezian sekä Tapio Salomaan esittämiä taikatemppuja.
– Viime vuonna oltiin Hyvinvointikeskus Liehussa, tänä vuonna tultiin tänne kulttuurikeskukseen. Haluamme kokeilla erilaisia tapoja juhlia ja samalla hakea kestävää muotoa tälle tapahtumalle, sanoi Lieksan kaupunkikeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Matti Taponen.

Hän toivoi, että lapsiperheiltä tulisi runsaasti palautetta, millaista juhlaa uudenvuodenaattoon halutaan jatkossa. Tapahtuman tarkoituksena on saada lapsiperheet juhlimaan vuodenvaihdetta jo alkuillasta.
– Puolilta öin järjestetty ilotulitus on lapsille ja lapsiperheille liian myöhäinen ajankohta, Taponen viittasi kaupungin järjestämään uudenvuoden vastaanottoon torilla puolilta öin.

Dublinista Lieksaan mummolaan tulleet 2,5-vuotias Oiva Marshall ja äiti Hanna-Mari Marshall olivat iloisia siitä, että Lieksassa järjestettiin lapsille suunnattu tapahtuma uudenvuodenaattona.
– Tästä on hyvä lähteä mummolaan saunomaan, ilotulitukset jäävät väliin, ovat liian myöhään, äiti sanoi.
Oiva nautti tapahtumasta täysin siemauksin.
– Musiikin aikana halusi itsekin mennä kokeilemaan soittimia ja taikatempuista tykkäsi tosi paljon, äiti tulkkasi lapsen tuntoja.
Varsinaisen ohjelmaosuuden jälkeen eläkeläisyhdistysten jäsenten tarjoilemat herkut – suklaa, erilaiset keksit ja pillimehut – maistuivat pienille juhlijoille.
– Suklaata ja pillimehua, niistä Oiva tykkäsi eniten.

Matti Taponen piti erinomaisena sitä, että eläkeläisyhdistysten jäsenet lupautuivat mukaan juhlaan ja tarjoiluhommiin.
– Tässä samassa saadaan yhteistä sosiaalista kanssakäymistä ja neljä sukupolvea pääsee kohtaamaan toisiaan.
Maija Kotilainen edusti juhlassa Lieksan Eläkkeensaajia.
– Hieno homma, että lapsiperheet pääsevät juhlimaan uuttavuotta tällaisessa tapahtumassa. Mielellään tänne tulee, kun ei ole omia lapsenlapsia, hän sanoi.

Juhlan järjestelyjen tukena kaupunkikeskusyhdistyksellä oli lukuisia paikallisia yrityksiä.
– Kaikki tarjottavat, arpajaispalkinnot ja esiintyjien kukatkin saatiin lahjoituksena, Taponen kiitti.

Lisää aiheesta perjantain 3.1. Lieksan Lehdessä, paperisena ja diginä.


Kommentoi

Hae sivuilta