Julkaistu 
Harri Ronkainen

Koli Cultura ratkaisee Kolin liikenneongelmat?

Napa-Koli omistaa maa-alueen Ylä-Kolintien ja Purnulammen välissä, jonne Koli Culturaa suunnitellaan ja jonne asemakaava mahdollistaa merkittävää rakentamista. Harri Ronkainen Napa-Koli omistaa maa-alueen Ylä-Kolintien ja Purnulammen välissä, jonne Koli Culturaa suunnitellaan ja jonne asemakaava mahdollistaa merkittävää rakentamista.

Koli Cultura -hanke etenee. Napa-Koli oy:n omistaja ja hankkeen koordinaattori, toimitusjohtaja Ari Uusikangas kehuu, että hankkeen seuraavassa kehitysvaiheessa maailmanluokan arkkitehtuuriosaaminen ja muu toiminnallinen osaaminen yhdistyvät.
Koli Culturan yleissuunnitelma tehtiin lähes kymmenen vuotta sitten. Hankkeessa mukana olevien tahojen mukaan hanke on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan ja liikennejärjestelyt ovat nouseet entistä enemmän esille.

- Culturan merkitys alueen liikenteen ja liikkumisen "porttina" on vuosien varrella vain kasvanut. Perussuunnitelma on edelleen toimiva, mutta kestävien liikkumismuotojen painoarvon ja kehittyvien liikkumispalvelujen vuoksi suunnitelmaan tarvitaan päivitystä toteutusvaiheessa, toteaa projektipäällikkö Jouni Ikäheimo WSP Finland oy:stä.
Kolin pysäköintiongelmiin mietitään parhaillaan ratkaisua. Uusikangas korostaa, että liikenne kansallispuistoon on akuutti ongelma, joka ei korjaannu sijoittamalla lisää toimintoja sen sisään. Hän tarjoaa ratkaisuksi liikenneongelmiin Koli Culturaa.
Luontomatkailukeskus Koli Culturan alue sijaitsee Kolin kansallispuiston vieressä, Ylä-Kolille vievän tien risteyksessä.
– Liikenneratkaisujen ja puistoon siirtymisen liikkumisen perusrakenteiden toteuttaminen on erinomainen avaus Culturan toteuttamiselle. Liikennejärjestelyt palvelevat sekä Kolin kansallispuistoa, Culturaa että koko Kolin alueen rakenteiden suuntaamista kestävyyteen ja vastuullisuuteen, Uusikangas sanoo.

Lue lisää Koli Culturasta torstain 9.1. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta