Julkaistu 

Ukko-Kolilla lasketellaan täyttä häkää vesisateista huolimatta

Ukko-Kolin reilut 700 metriä pitkässä tuolihississä riitti laskettelijoita tiistaina. Martti Heikkinen Ukko-Kolin reilut 700 metriä pitkässä tuolihississä riitti laskettelijoita tiistaina.

Ukko-Kolin rinteillä lasketellaan täyttä häkää, vaikka perinteisten tammikuun pakkasten sijaan taivaalta on tullut vesisateita lähes päivittäin. Ukko-Kolin rinteiden rinnepäällikkö Janne Jetsonen on tyytyväinen käynnissä olevaan rinnesesonkiin.

- Laskettelijoita on ollut entiseen malliin niin Venäjältä kuin myös kotimaasta. Venäläisturistien osalta ei ole enää pitkilleen ollut minkäänlaista laskusuhdannetta. 4–5 vuotta sitten ruplan kurssi kävi alhaalla, mutta sen jälkeen matkailijamäärä virkistyi nopeasti nykyiselleen. Kolilla on nyt hyvä pöhinä, Janne Jetsonen sanoi.

Rinnekauden alkua Jetsonen pitää vähintäänkin haasteellisena. Leudot kelit ja vesisateet ovat keskeyttäneet rinteiden lumettamisen liiankin usein.

- Rinteiden lumetus on aloitettu tällä kaudella jo seitsemän kertaa. Yhtä useasti se on jouduttu myös lopettamaan. Mutta eihän näille säille mahda yhtään mitään. Minkäs sille voi, että nykyään kevät alkaa jo tammikuussa, Jetsonen harmitteli.

Tällä hetkellä Ukko-Kolin seitsemästä rinteestä neljä on laskettelijoiden käytössä.

- Tehostettu lumetuskalusto tekee töitä heti kuin mahdollista. "Lumetustaikinasta" puuttuu tällä hetkellä vain yksi raaka-aine, eli pakkanen, Jeskanen vitsaili.

Lisää aiheesta Lieksan Lehdessä 9.1.

Kommentoi

Hae sivuilta