Julkaistu    |  Päivitetty 
Harri Ronkainen

Hyväksi havaittua liikuntaneuvontaa uusille ryhmille

Liikuntaneuvontapalvelu on vakiintunut osaksi Lieksan terveysaseman toimintaa, jossa liikuntaneuvojana toimii fysioterapeutti Tuula Korhonen. Harri Ronkainen Liikuntaneuvontapalvelu on vakiintunut osaksi Lieksan terveysaseman toimintaa, jossa liikuntaneuvojana toimii fysioterapeutti Tuula Korhonen.

Liikuntaneuvontapalvelua on tarjottu Siun soten terveysasemilla tyypin 2 diabetekseen ja sepelvaltimotautiin sairastuneille viime vuoden huhtikuusta alkaen. Hyväksi havaittua toimintaa on laajennettu, ja nyt sitä voivat hyödyntää myös ylipainoiset odottavat äidit ja erikoissairaanhoidon painonhallintaryhmään osallistuvat asiakkaat eli ENE-ryhmäläiset, jotka noudattavat erittäin niukkaenergistä dieettiä.
Liikuntaneuvojina toimivat tehtävään koulutetut fysioterapeutit. Lieksan terveysasemalla liikuntaneuvojana toimii fysioterapeutti Tuula Korhonen.

- Voisin ottaa liikuntaneuvojana nykyistä enemmänkin asiakkaita vastaan, Korhonen sanoo.
Palvelua Siun sotessa kehittänyt kliinisen hoitotyön asiantuntija Eeva Elomäki kannustaa ihmisiä liikkumaan.

- Hyödyt ovat monipuoliset. Säännöllisellä liikunnalla voidaan alentaa kohonnutta verenpainetta sekä vaikuttaa myönteisesti kolesteroliarvoihin ja viskeraalisen eli sisäelinten ympärillä olevan rasvan määrään. Se edistää terveyttä kokonaisvaltaisesti, Elomäki kertoo.

Lue lisää liikuntaneuvonnasta torstain 17.1. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta