Julkaistu    |  Päivitetty 
Varpu Strengell

Lieksa uusi slogan on "Missä korpi, siellä kulta"

Kaupungin viestintäsihteeri Heli Turpeinen (vas.) ja Susanna Saastamoinen ovat tyytyväisiä uuteen brändiin ja uskovat Lieksan erottuvan edukseen sen avulla. Varpu Strengell Kaupungin viestintäsihteeri Heli Turpeinen (vas.) ja Susanna Saastamoinen ovat tyytyväisiä uuteen brändiin ja uskovat Lieksan erottuvan edukseen sen avulla.

Lieksan kaupungin uusi brändi ja siihen liittyvät elementit otetaan käyttöön tänään. Ensimmäisenä uudistus näkyy sähköisessä viestinnässä ja kaupungin nettisivuilla. Kaupungin slogan on ”Missä korpi, siellä kulta”. Sitä, ja  aiempaa slogania ”Lieksa– Kolin kaupunki”, käytetään molempia aina asiayhteyden mukaan.
- Korpi on positiivinen asia ja se on esillä sloganissa. Metsästä ja luonnostahan me ammennamme, sanoo elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen.

Samalla myös  kaupunkikonsernin logot yhtenäistyvät ja jokainen saa oman värinsä. Kuntatekniikan tumma väri tulee maan mullasta, Pielisen museon harmaa kelohongasta, vesihuollon sininen laineesta, tilitoimiston vihreä kuusen kerkästä ja musiikkiopiston kellervä sävy messingistä. Kirjaimiin on haettu uutta ilmettä perinteisestä karjalaisesta koristeornamentiikasta.

Sloganin lisäksi kaupungilla on nyt käytössä kärkiviestejä eri kohderyhmille. ”Vapaat uivat vastavirtaan” on kohdennettu sekä jo Lieksassa asuville ja tänne muuttoa miettiville.
”Lähellä metsä ja mahti” viestii elinkeinoelämälle, että Lieksassa kukoistavat metsä- ja biotalouden vientiyritykset ja matkailu.
Matkailussa polestaan luotetaan lauseen ”Vaarassa rakastua” voimaan. Sillä viestitään Lieksan jylhistä vaaroista sekä koskien ja vaskien pauhusta.
Lopputulokseen ollaan kaupungintalolla tyytyväisiä.
- Tavoitteena oli myös saada sellaiset logot, sloganit ja kärkiviestit, mitkä kestävät aikaa ja millä erotutaan muusta kuntakentästä, Saastamoinen sanoo.

Uuden ilmeen kaupungille on muotoillut kuopiolainen Oddy Inc.

Lisää Lieksan Lehdessä 16.1.

Kommentoi

Hae sivuilta