Julkaistu 
Harri Ronkainen

Lieksan rakennemuutoksen kasvupaketti vauhtiin

Lieksan kaupunki ja maakuntaliitto tekevät yhteistyötä kasvupaketin toteutumisen puolesta. Kuva Kevätniemestä. Harri Ronkainen Lieksan kaupunki ja maakuntaliitto tekevät yhteistyötä kasvupaketin toteutumisen puolesta. Kuva Kevätniemestä.

Lieksan kaupungin ja Pohjois-Karjalan maakuntaliiton valmisteleva 75 miljoonan euron Lieksan rakennemuutoksen kasvupaketti on valmis. Nyt ryhdytään toimenpiteisiin, jotta kasvupaketissa esitetyt toimenpiteet todella toteutuisivat. Kärkitoimenpiteinä ovat eri ministeriöiden alueellistamispäätökset ja yritysten investointien vauhdittaminen.
Kaupunki vie kasvupakettia jatkossakin eteenpäin yhdessä maakuntaliiton kanssa.

- Kasvupakettiin on koottu hyvässä yhteistyössä erittäin konkreettisia ja kokoluokaltaan realistisia toimenpide-ehdotuksia, joita on hyvä lähteä yhdessä ajamaan eteenpäin, kehuu maakuntajohtaja Risto Poutiainen.
Lieksan kaupunki lähettää kasvupaketin tiedoksi valtioneuvostolle ja Savo-Karjalan kansanedustajille.

- Alueellistamiseen ja elinkeinoelämän kehittämiseen liittyviä tapaamisia edistetään ja pyritään sopimaan nopealla aikataululla sekä Lieksan kaupungin että maakuntaliiton puolelta avainhenkilöiden ja yhteistyötahojen kanssa. Rakennemuutoskokonaisuuteen liittyen sovitaan tapaamisia avainministeriöiden ja ministerien kanssa, selvittää kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen.
Kasvupaketilla pyritään minimoimaan Amcor Flexibles oy:n Lieksan tehtaan sulkemisen negatiiviset vaikutukset. Se työllistää 70 ihmistä.

Lue lisää aiheesta tiistain 21.1. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta