Julkaistu    |  Päivitetty 
Marja Mölsä

Lieksan uudesta kaupunkiviiristä suunnittelukilpailu

Vanhat kaupunkiviirit saavat väistyä uusien tieltä jo ensi kesänä. Viirejä esittelevät Taisto Lehikoinen (vas.), Anu Laakkonen, Matti Taponen ja Heli Turpeinen. Marja Mölsä Vanhat kaupunkiviirit saavat väistyä uusien tieltä jo ensi kesänä. Viirejä esittelevät Taisto Lehikoinen (vas.), Anu Laakkonen, Matti Taponen ja Heli Turpeinen.

Lieksan katukuvaan saadaan uudet kaupunkiviirit jo tulevana kesänä. Millaiset ne ovat, sitä ei vielä kukaan tiedä, sillä viirien suunnittelemiseksi on avataan kilpailu huomenna. Tavoitteena on löytää viiri, joka kuvaa parhaiten teemaa Lieksa – luonnon ja musiikin kaupunki. Viirin värien on noudateltava Lieksan kaupungin uuden ilmeen värimaailmaa. Niistä puolukanpunainen on pakollinen, muiden värien – kelo, messinki, laine, multa ja kerkkä – osalta suunnittelijat saavat valita haluamansa värit. Viirien koko tulee olemaan 80x200 senttimetriä ja ne ripustetaan Pielisentien lyhtypylväisiin. Kilpailun järjestäjinä toimivat Lieksan kaupunkikeskusyhdistys, Lieksan kaupunki, Lieksan Vaskiviikko, Lieksan Yrittäjät, Lieksan Naisyrittäjät ja Lieksan Lehti. Myös kilpailun tuomaristo koostuu kilpailun järjestäjien edustajista. Kilpailuaikaa on 28. helmikuuta saakka.
– Lieksan ensimmäiset kaupunkiviirit tehtiin reilut kymmenen vuotta sitten, ne kyllä kestivät hyvin aikaa, mutta nyt ne on jo syytä päivittää, sanoo Lieksan kaupunkikeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Matti Taponen.
Taposen mukaan viirit tuovat mukavasti ilmettä ja väriä kaupunkikuvaan kesäaikana.
– Se on selkeä viihtyvyys- ja kaupunkikuvallinenkin asia.

Lieksan Yrittäjien puheenjohtaja Taisto Lehikoinen näkee, että aiemmat viirit ovat niin sanotusti aikansa eläneet ja hyvin palvelleet, joten uudistus tulee tarpeeseen.
– Odotan, että uudet viirit natsaavat hyvin kaupungin uuteen ilmeeseen, hän sanoo.

Vaskiviikon festivaalijohtaja Anu Laakkonen pitää suunnittelukilpailua hyvänä asiana.
– Toivottavasti tulee paljon hyviä ja erilaisia ideoita. Samallahan ne antavat kuvan siitä, millaisia ajatuksia kilpailun osallistujilla on Lieksasta ja Lieksa-kuvasta.

Suunnittelukilpailun voittaja saa palkinnoksi 500 euroa, lisäksi annetaan sadan euron palkinnot kahdelle seuraavaksi tulleelle kilpailutyön jättäjälle.

Lue lisää aiheesta ja kilpailun säännöistä tiistain 28.1. Lieksan Lehdestä, paperisena ja diginä.

 
What do you want to do ?
New mail

Kommentoi

Hae sivuilta