Julkaistu 
Varpu Strengell

Kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen: Lieksa ei niele sote-palvelujen heikennyksiä

Lieksa haluaa säilyttää terveysaseman ilta- ja viikonloppupäivystyksen. Harri Ronkainen Lieksa haluaa säilyttää terveysaseman ilta- ja viikonloppupäivystyksen.

Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen kertoo, ettei kaupunki pyynnöistään huolimatta ole vielä saanut tietoa, mitä kaikkea Lieksaa koskevaa Siun soten yhteistoimintaneuvotteluissa on sovittu.
- On ollut vaikea ottaa asiaan kantaa, kun ei ole saatu tarkkaa tietoa, mitä kaikkea siihen Lieksan osalta sisältyy. Ei edes sitä, milloin muutosten on määrä astua voimaan, Määttänen toteaa.

Kaupungin osalta toimintakuvio on selkeä:
- Tarvitsemme tarkat tiedot, ja kun faktat on esillä, lähdemme viemään asiaa eteenpäin toimielintasolla. Kaupunginhallitus varmasti tulee asiaan kantaa ottamaan, Määttänen toteaa.

Määttänen korostaa, että perusterveydenhuollon palvelut ja ihmisten turvallisuuden tunne halutaan säilyttää. Sen eteen ollaan valmiit kääntämään kaikki kivet ja selvittämään eri vaihtoehdot.
- Yleistuntuma ihan jo kuntalaisilta tulleiden kannan ilmaisujen mukaan on, että Lieksa ei tätä tule hyväksymään tässä muodossa, Määttänen sanoo.
Kaupunki ei ennen tarkkojen tietojen saamista voi ottaa kantaa siihen, onko nyt syntynyt Siun soten päätös kaupunginhallituksen asettamien tavoitteiden  ja omistajaohjauksen mukainen.
Siun soten neuvottelukunta kokoontuu tänäiltana käsittelemään asiaa. Kokoukseen on pyydetty Siun soten johtavia viranhaltijoita kertomaan yt-neuvottelujen lopputuloksen vaikutuksesta Lieksan sote-palveluihin.

Lisää Lieksan Lehdessä 6.2.

Kommentoi

Hae sivuilta