Julkaistu 
Harri Ronkainen

Lieksan terveysasema menettämässä myös röntgenin

Lakkautetaanko Lieksan terveysaseman röntgen? Kysymykseen eivät ole saaneet suoraa vastausta kaupungin luottamus- ja virkamiehet. Harri Ronkainen Lakkautetaanko Lieksan terveysaseman röntgen? Kysymykseen eivät ole saaneet suoraa vastausta kaupungin luottamus- ja virkamiehet.

Siun soten yt-neuvottelujen tulos paljastuu vähitellen kaikessa karuudessaan.

- Uhan alla ovat myös esimerkiksi röntgenpalvelut Lieksassa, ja muista asioista ei ole tällä hetkellä tietoa, kertoo Siun soten neuvottelukunnan jäsen Reijo Kortelainen (kok.).
Asia oli esillä neuvottelukunnan kokouksessa, jossa oli mukana kuntayhtymän ylin johto. Siltä neuvottelukunta ei kuitenkaan saanut tarkempaa tietoa siitä, mitä kaikkea yt-neuvottelujen tulos tarkoittaa käytännössä. Kortelaisen mukaan "salakähmäisyyttä" perustellaan sillä, että henkilöstöön liittyvät yt-prosessit halutaan käydä ensin läpi, ennen kuin niistä kerrotaan laajemmin.
Se tiedetään, että terveysasema menettää ilta- ja viikonloppupäivystykset.
Neuvottelukunnan puheenjohtaja, hyvinvointijohtaja Arto Sihvosen mukaan yt-neuvotteluissa kirjattiin 500 kohtaa ylös, joiden kautta tulee kustannussäästöjä. Myös Sihvonen tietää, että röntgenin lakkauttaminen on ollut esillä.

- Semmoinen tieto on saatu mutkan kautta, Sihvonen sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta