Julkaistu    |  Päivitetty 
Harri Ronkainen

Lieksalle taas sote-tyrmäys hallitukselta

Lunta tupaan. Siun sote on supistamassa Lieksan terveysaseman toimintaa, mitä Lieksan kaupunki ei hyväksy. Harri Ronkainen Lunta tupaan. Siun sote on supistamassa Lieksan terveysaseman toimintaa, mitä Lieksan kaupunki ei hyväksy.

Siun soten hallitus on hyväksynyt yt-neuvottelujen jälkeen päivitetyt ensi vuoden talousarvion sekä toiminta- ja taloussuunnitelman 2020–2023. Niistä päättää lopullisesti valtuusto.

Hallituksessa Lieksaa edustaa Eero Kärkkäinen (sd.).

- Yt-neuvotteluissa sovittuja lääkärin viikonlopun vastaanottoaikoja ei lopeteta Kiteen ja Lieksan osalta, Kärkkäinen esitti, mutta esitys tyrmättiin äänestyksessä.
Lieksassa on tarkoitus toteuttaa mittava toimitiloihin liittyvä järjestely, lakkauttaa ilta- ja viikonloppuvastaanotto perusterveydenhuollosta, selvittää röntgenin toiminnan jatkuminen ja keskittää lastensuojelun laitoshoidon sijoitukset Joensuuhun muodostettavaan lastensuojeluyksikköön.

Lieksan kaupunki ei hyväksy hyväksy yt-neuvottelujen lopputulosta. Keskeinen syy kaupungin liittymiseen Siun soteen oli kustannustehokkuuden lisäksi ihmisten saamien lähipalveluiden turvaaminen.

- Siun soten valtuusto on hyväksynyt palvelutasosuunnitelman, jossa Lieksan kaupungin alueelle on määritelty laajan palvelun toimipiste. Miten hyväksyttyä ja kuntien kanssa läpikäytyä palvelutasosuunnitelmaa on perustetta tässä kohtaa muuttaa, kun silloisen analyysin perusteella Lieksan palvelutarve on ylivoimaisesti suurin Pohjois-Karjalassa huomioiden pitkät etäisyydet, väestön määrä ja väestörakenteeseen liittyvä palvelutarve? kysyy kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen.
Kaupunginhallitus pohtii vaihtoehtoja palveluiden turvaamiseksi maanantaina.

Lue lisää aiheesta tiistain 18.2. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta