Julkaistu 
Harri Ronkainen

Metsähallitus kehuu Ruunaata ja Kolia

Metsähallitus uskoo, että jatkossa vielä entistäkin useampi matkailija suuntaa käyntinsä sen hoidossa oleviin kohteisiin. Kuva Ruunaan Neitikoskelta. Harri Ronkainen Metsähallitus uskoo, että jatkossa vielä entistäkin useampi matkailija suuntaa käyntinsä sen hoidossa oleviin kohteisiin. Kuva Ruunaan Neitikoskelta.

Metsähallitus kehuu Ruunaan retkeilykeskuksen olevan suosituimman retkeilykohteensa.

- Ruunaan retkeilyalueelle lunastettiin viime vuonna noin 5 900 kalastuslupaa. Kalastuslupien määrä ei ole juurikaan heilahdellut viimeisten viiden vuoden aikana, selvittää eräsuunnittelija Eero Hartikainen Metsähallituksen Eräpalveluista.
Lieksassa metsähallitus ylläpitää Ruunaan retkeilyalueen lisäksi esimerkiksi Kolin kansallispuistoa. Ne mainitaan Metsähallituksen julkaisemassa viime vuoden vuosikertomuksessa.
Metsähallitus teetti viime vuonna Ruunaan retkeilyalueelle yleissuunnitelman ja päätti muuttaa käytäntöjään valtion retkeilyalueilla niin, että niille voivat investoida myös yksityiset yritykset.
Metsähallitus ottaa Kolin kansallispuiston hyväksi esimerkiksi valtion maista, jotka tarjoavat monipuolisia liikuntamahdollisuuksia. Kansallispuistoissa ja muilla suojelualueilla perinteisten patikoinnin, melomisen ja hiihtämisen rinnalle on noussut uusia aktiviteetteja, kuten maastopyöräily, polkujuoksu ja retkiluistelu.

- Vuonna 2019 Kolilla tehdyn kävijätutkimuksen mukaan asiakkaat liikkuivat kansallispuistossa lihasvoimin yli miljoona kilometriä, Metsähallitus toteaa.

Lue lisää aiheesta tiistain 10.3. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta