Julkaistu    |  Päivitetty 
Harri Ronkainen

Kalastaja otti kalliin taimenen saaliiksi Pielisellä?

Suojeluarvojen uskotaan lisäävän lajien suojaa laitonta kalastusta vastaan ja viestivän laittoman kalastuksen moitittavuudesta. Kuvassa Lieksanjoen emokalapyynnissä saaliiksi saatu taimen. Harri Ronkainen Suojeluarvojen uskotaan lisäävän lajien suojaa laitonta kalastusta vastaan ja viestivän laittoman kalastuksen moitittavuudesta. Kuvassa Lieksanjoen emokalapyynnissä saaliiksi saatu taimen.

Itä-Suomen poliisilaitoksella on esitutkinnassa kalajuttu, jossa epäiltynä on verkoilla Pielisellä kalastanut mies. Kalastuksenvalvonnan yhteydessä tavatun miehen epäillään ottaneen saaliikseeen rasvaevällisen taimenen. Sellainen kala on rauhoitettu.

- Tämmöinen rikosepäily on tullut poliisin tietoon, ja siinä asiassa on käynnistetty esitutkinta, selvittää rikoskomisario Kari Juntunen.
Maa- ja metsätalousministeriö on antanut asetuksen uhanalaisten ja taantuneiden kalojen arvoista. Taimenen arvoksi on määritetty 2 440 euroa sisävesissä leveyspiirin 67 astetta pohjoista leveyttä eteläpuolella.
Jos taimenjutussa annetaan lopulta tuomio, on se ensimmäinen uuden asetuksen mukaisen menettämisseuraamuksen mukainen tuomio taimenen suhteen Suomessa.
Lieksahan sai viime vuonna kyseenalaista valtakunnallista huomiota järvilohijutussa, jossa käräjäoikeus tuomitsi miehen kalastusrikkomuksesta sakkoihin ja menettämään valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä 7 510 euroa.
Mies kalasti äärimmäisen uhanalaisen rasvaevällisen järvilohen Lieksanjoella ja laiminlöi sen laskemisen välittömästi takaisin veteen. Kyseessä oli ensimmäinen uuden menettämisseuraamusasetuksen mukainen tapaus Suomessa.

Lue lisää aiheesta torstain 12.3. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta