Julkaistu 
Harri Ronkainen

Lieksa varautuu koronaviruksen leviämiseen

Luokanopettaja Jyri Sarjasto seurasi, kun 3.-luokkalaiset Minja Härkönen (vas.), Jonne Öystilä, Jade Tollet, Masi Muikku ja Liina Mikkonen pakkasivat reppunsa kuljettaakseen kaikki oppikirjansa kotiin etäopetuksen varalta. Harri Ronkainen Luokanopettaja Jyri Sarjasto seurasi, kun 3.-luokkalaiset Minja Härkönen (vas.), Jonne Öystilä, Jade Tollet, Masi Muikku ja Liina Mikkonen pakkasivat reppunsa kuljettaakseen kaikki oppikirjansa kotiin etäopetuksen varalta.

Lieksassa ei ole diagnosoitu koronavirustartuntoja, mutta on vain ajan kysymys, kun se tapahtuu.

- Näytteitä meillä on otettu paljon, kertoo Siun soten terveys- ja sairaanhoitopalveluiden toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen.
Paikkakuntakohtaisia tietoja on vaikea saada. Sitä ei tiedetä, kuinka monesta lieksalaisesta on otettu koronavirusnäyte ja montako ihmistä on karanteenissa kotona.

- Mitään isoja karanteeneja ei ole luonnollisestikaan ollut. Varmasti joitakin ihmisiä on jäänyt kotiin sen takia, että he ovat käyneet ulkomailla. Heistä meillä ei ole listauksia, Kaipiainen selvittää.
Lieksan kaupunki varautuu koronaviruksen leviämiseen. Esimerkiksi koulut varautuvat siihen, että ne joudutaan sulkemaan.

- Jos näin käy, opetus hoidetaan pääasiassa etäopetuksena koteihin. Varautuminen poikkeustilanteeseen aloitetaan siten, että oppilaat kuljettavat tänään oppikirjat kotiin. Lisäksi kaikki kevään retket perutaan, myös kotimaahan suuntautuvat, toteaa yläkoulun rehtorin Reetta-Leena Hiltunen.
Lieksan kaupunki seuraa koronatilanteen kehittymistä ja reagoi tilanteeseen sen mukaisesti.

- On nähtävissä, että nopeasti tapahtuu muutoksia ja ratkaisuja, hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen korostaa.
Kaupungin kannalta tärkeintä on se, että peruspalvelut pystytään järjestämään tilanteessa kuin tilanteessa. Tapahtumien järjestäjien pitää itse päättää, järjestetäänkö tapahtuma vai ei.

- Kaupunki itse ei järjestä isoja yleisötilaisuuksia, Sihvonen sanoo.

Lue lisää aiheesta tiistain 17.3. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta