Julkaistu 
Harri Ronkainen

Korona vaikuttaa kaikkiin ja kaikkeen

Pelastuslaitoksen työntekijät suojaavat itsensä tehtäviensä yhteydessä suojalaseilla sekä suu-nenäsuojuksella, kuten palomies-ensihoitaja Tatu Timoskainen näyttää. Harri Ronkainen Pelastuslaitoksen työntekijät suojaavat itsensä tehtäviensä yhteydessä suojalaseilla sekä suu-nenäsuojuksella, kuten palomies-ensihoitaja Tatu Timoskainen näyttää.

- Pohjois-Karjala selviää myös koronan aiheuttamista haasteista, vakuuttaa Pohjois-Karjalan maakuntaliitto.
Maakuntahallitus keskusteli koronaviruksen vaikutuksista viimeisimmässä kokouksessaan, jossa Lieksaa edusti Pertti Turunen (sd.). Esko Saastamoinen (ps.) ja maakuntavaltuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja Lea Oravalahti-Pehkonen (kesk.) olivat mukana etänä.
Maakuntahallitus korostaa, että vahva yhdessä tekemisen perinne, hajautettu yhdyskuntarakenne ja omavaraisuus auttavat selviämään kriisistä.
Koronavirustilanne vaikuttaa välillisesti ja välittömästi kaikkiin ja kaikkeen yhteiskunnan toimintaan.
Siun soten palveluihin ja toimintaan on tullut merkittäviä muutoksia. Terveydenhuollon vastaanottopalveluissa osa kiireettömistä ajanvarauksista on peruttu.
Pelastuslaitos keskittyy ensisijaisesti kiireelliseen pelastus- ja ensihoitotoimintaan. Lisäksi pelastuslaitos keskittyy suojaamaan oman henkilökuntansa, jotta auttajat pystyvät auttamaan eivätkä itse sairastu.
Lieksan seurakunnan jumalanpalvelukset pidetään sunnuntaisin seurakuntasalissa, mutta paikalla ovat vain sen toimittajat, minkä jälkeen tila on avoinna itsenäistä hiljentymistä varten. Paikalla on seurakunnan työntekijä keskustelua varten.
Jumalanpalvelusten striimaukset Facebookissa aloitetaan 29.3.
Riverian Lieksan koulutusyksikön tilat ja muut Riverian tilat ovat kiinni eikä lähiopetusta anneta. Valmistujaisjuhlat on peruttu 30.6. saakka.

Kommentoi

Hae sivuilta