Julkaistu 
Harri Ronkainen

Lieksan kirkko näyttäytyy uudessa valossa

Sähköasentajat Jussi Saastamoinen (vas.) ja Esko Saastamoinen testaavat Lieksan kirkon kirkkosalin uusittua valaistusta. Harri Ronkainen Sähköasentajat Jussi Saastamoinen (vas.) ja Esko Saastamoinen testaavat Lieksan kirkon kirkkosalin uusittua valaistusta.

Lieksan kirkon sähkö-, valaistus- ja äänentoistosaneeraus valmistuu etuajassa jo pääsiäiseen mennessä.

- Saatiin alkuvuodesta rekrytoitua kaksi miestä lisää. Se mahdollisti tämän, kertoo työmaapäällikkö Anssi Puumalainen pääurakoitsija Lieksan Sähkö oy:stä.
Kirkon ovat suunnitelleet arkkitehdit Raili ja Reima Pietilä. Kirkossa kävijä ei huomaa remonttia sen valmistumisen jälkeen ulkonäöllisesti, vaan kaikki on jatkossakin niin kuin Pietilät ovat suunnitelleet.

- Esimerkiksi kirkkosalin keskellä katossa olevat valaisimet ovat käyneet valaisinvalmistajalla modattavina. Ne on muutettu led-valaisimiksi, mutta valaisinten rungot ovat entiset, Puumalainen selvittää.
Kirkkoremontin aikana jumalanpalveluksia pidettiin seurakuntakeskuksen seurakuntasalissa, mutta koronavirustilanteen takia jumalanpalvelukset julkisina tilaisuuksina on lopetettu. Niiden striimaus on aloitettu facebookissa.
Jumalanpalvelusten striimausten alkamisajankohtaa Lieksan kirkosta ei ole vielä päätetty. Sitä, milloin remontoidun Lieksan kirkon ovet avataan ja siihen pääsee tutustumaan kirjaimellisesti uudessa valossa, ei siis vielä tiedetä.

Lue lisää Lieksan kirkosta tiistain 31.3. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta