Julkaistu 
Varpu Strengell

Kouluruokailu järjestetään etäopetuksessa oleville lahjakorttimallilla

Etäopetuksessa olevien oppilaiden huoltajat saavat 40 euron arvoisen lahjakortin, jolla voi ostaa elintarvikkeita. Varpu Strengell Etäopetuksessa olevien oppilaiden huoltajat saavat 40 euron arvoisen lahjakortin, jolla voi ostaa elintarvikkeita.

Hyvinvointilautakunta päätti kokouksessaan tiistaina, että kaupunki tarjoaa etäopetuksessa oleville esi- ja perusopetuksen oppilaille kouluruokailun lahjakorttiperiaatteella. Kortin arvo on 40 euroa ja se käy päivittäistavarakauppoihin Lieksassa. Korttien jako käynnistyy pääsiäisen jälkeen. Tarkemmat ohjeet huoltajille lähetetään Wilman kautta.

-  Ruokahuolto tekee malliesimerkin viikoittaisesta ruokalistasta, missä on huomioitu ravintoarvot ja se laitetaan lahjakortin mukaan, kertoo hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen.

Vaikka kyseessä on lahjakortti, se toimii kuten ruokakauppoihin myönnettävät maksuosoitukset eli sillä ei voi ostaa esimerkiksi alkoholituotteita, tupakkaa tai karamellia.

- Katsottiin, että tämä malli aiheuttaa vähiten ylimääräisiä lähikontakteja. Ruokakaupoissahan käydään muutenkin ja lisäksi kaupassa voi käydä oman aikataulun mukaan, Sihvonen perustelee.

Lahjakorttimallin nähtiin myös palvelevan parhaiten eri puolilla Lieksaa asuvia perheitä.

Ennen päätöksentekoa etäopetuksessa olevien oppilaiden huoltajille järjestettiin kysely kouluruokailun tarpeellisuudesta. 520 oppilaan huoltajat toivoivat kouluruokailun toteuttamista jollain tavoin myös etäopetusjakson aikana. Etäopetuksessa on tällä hetkellä noin 750 oppilasta.

Vaikka huoltajat olisivat kyselyyn vastanneet, etteivät tarvitse kouluruokailua, voivat he saada lahjakortin.

Kommentoi

Hae sivuilta