Julkaistu 
Harri Ronkainen

Poikkeusolot innostaneet ihmisiä kalastamaan

Vesa ja Marita Heikkinen kalastavat Änäkäisen virkistyskalastusalueella talvisin ja kesäisin. Harri Ronkainen Vesa ja Marita Heikkinen kalastavat Änäkäisen virkistyskalastusalueella talvisin ja kesäisin.

Vesa ja Marita Heikkinen pilkkivät kirjolohistaan tunnetulla Saarijärvellä tiistaina.

- Tämä on kolmas kerta Änäkäisellä tänä talvena, Vesa Heikkinen laskeskeli.

- Olemme käyneet Änäkäisellä 80-luvulta saakka kesällä ja talvella. Täällä on nähty hupaisia hetkiä. Tämä on mukava paikka, Marita Heikkinen kehui.
Metsähallituksen Änäkäisen virkistyskalastusalueeseen kuuluvalla Saarijärvellä kalastus on sallittu vain Metsähallituksen luvalla. Jos jäältä kalastaessa pilkkii ja samaan aikaan on pyynnissä ootto-onki, kalastonhoitomaksun pitää olla maksettu.
Kalastonhoitomaksut keräävän Metsähallituksen mukaan leuto talvi ja koronaepidemiasta johtuva poikkeustila ovat innostaneet ihmiset kalastamaan. Tammi–maaliskuussa kalastonhoitomaksuja kertyi 25 prosenttia viime vuoden vertailuajanjaksoa enemmän.
Kalastamassa käydään tyypillisesti yksin tai läheisten kanssa, joten kokoontumis- ja liikkumisrajoitukset ovat tuoneet mahdollisuuden lähteä lähialueen vesille.

- Poikkeustila on muuttanut ihmisten vapaa-ajan viettoa, nyt hyvinvointia on haettu lähiluonnosta. Kehotamme ihmisiä edelleen suuntaamaan rauhallisille kalavesille ja välttämään kontakteja, toteaa Metsähallituksen erätalousjohtaja Jukka Bisi.

Kommentoi

Hae sivuilta