Julkaistu    |  Päivitetty 
Marja Mölsä

Pohjois-Karjalassa kuollut yksi henkilö koronavirukseen, pelastuslaitoksen henkilökuntaa karanteeniin

Koronavirus on vaatinut ensimmäisen kuolonuhrin Pohjois-Karjalassa. Koronavirus on vaatinut ensimmäisen kuolonuhrin Pohjois-Karjalassa.

Iäkäs henkilö on menehtynyt koronaviruksen aiheuttamaan tautiin lauantaina iltapäivällä 11.4. Pohjois-Karjalan keskussairaalassa. Menehtynyt kuului ikänsä ja perussairautensa puolesta koronaviruksen riskiryhmään.

Yksityisyyden suojaamiseksi kuolemantapauksesta ei anneta lisätietoja. Siun sote esittää syvimmän osanottonsa menehtyneen läheisille.

Pohjois-Karjalan keskussairaalassa on ollut tähän mennessä hoidettavina puolenkymmentä henkilöä koronaviruksen takia. Osa heistä on jo kotiutunut. Tartuntoja on todettu Siun soten alueella tähän mennessä yhteensä 17 kappaletta, joista uusimmat tapaukset ovat varmistuneet 11. ja 12. huhtikuuta aikana.

Viimeisimpien tartuntojen joukosta kaksi on todettu Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen työntekijöillä. Sairastuneet ovat eristyksessä kotona. Lisäksi neljä Pelastuslaitoksen työntekijää sekä kaksi potilasta on asetettu karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Tartuntojen alkuperä on selvitetty, kaikki altistuneet kartoitettu ja heihin on oltu suoraan yhteyksissä.

- Asiakasturvallisuus on varmistettu kartoittamalla kaikki sairastuneiden henkilöiden potilaskontaktit sekä puhdistamalla tilat ja laitteet asianmukaisesti. Pelastuslaitoksen toimintavalmiuteen tilanne ei vaikuta, vaan korvaavaa henkilökuntaa on saatu normaalin sijaiskäytännön mukaisesti, kertoo pelastusjohtaja Markus Viitaniemi.

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

Kommentoi

Hae sivuilta