Julkaistu 
Martti Heikkinen

Kouluruokailu järjestetään lahjakorttimallilla ainakin 13.5. saakka

Koulunkäynniohjaajat Sirpa Räsänen (vas.) ja Anne Kiiskinen jakoivat kouluruokalahjakortteja Rantalan koululla tiistaina. Päivi Mikkonen Koulunkäynniohjaajat Sirpa Räsänen (vas.) ja Anne Kiiskinen jakoivat kouluruokalahjakortteja Rantalan koululla tiistaina.

Lieksan kaupunki tarjoaa poikkeustilanteessa etäopetuksessa oleville esi- ja perusopetuksen oppilaille kouluruokailun lahjakorttimallilla. Kortin arvo on 40 euroa ja se käy kaikkiin päivittäistavarakauppoihin Lieksassa. Lahjakorttien jako käynnistyi kouluilla maanantaina.

- Rantalan koululla on tiistaina aamupäivään mennessä jaettu yhteensä 133 lahjakorttia, joista noin parikymmentä on Keskuskoulun ala- ja yläkoulujen oppilaille, kertoo koulunkäynninohjaaja Anne Kiiskinen.

Lahjakorttien jakamisessa on noudatettu tarkkaa ohjeistusta välttäen turhaa lähikontaktia muihin ihmisiin.

- Vanhemmat ovat jonottaneet ulkona ja huomioineet turvavälit. Asioimaan on päässyt yksi vanhempi kerrallaan. Ohjeistus on toiminut todella hyvin. Lahjakortin lunastaneita on käynyt tasaiseen tahtiin, eikä tungosta ole päässyt muodostumaan, Kiiskinen selvittää.

Peruskoulujen etäopetuksessa on tällä hetkellä noin 750 oppilasta. Lahjakortti kattaa kouluruokailussa ajanjakson 14.4.–13.5. Sen summa on hieman suurempi kuin kunkin oppilaan ateriaan tuona ajanjaksona käytettävä kouluruokakustannus normaalissa olosuhteissa olisi.

Lisää aiheesta Lieksan Lehdessä 16.4.

Kommentoi

Hae sivuilta