Julkaistu 
Marja Mölsä

Siun sote varautuu koronavirusepidemiaan: Lieksan terveysasemalle tuodaan kylmäkontti vainajien säilytykseen

Siun sote varautuu koronavirusepidemiaan: Lieksan terveysasemalle tuodaan kylmäkontti vainajien säilytykseen Siun sote tuo vainajien säilytykseen tarkoitetun kylmäkontin Lieksan terveysasemalle. Kontti tuodaan toukokuun puoliväliin mennessä.

Kuten muutkin sairaanhoitopiirit, myös Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Siun sote varautuu koronavirusepidemiaan lisäämällä asianmukaisia vainajien säilytystiloja. Maakunnan olemassa olevat säilytystilat on mitoitettu normaalin kuolleisuuden mukaisesti. Koronavirusepidemian odotetaan lisäävän kuolleisuutta, joten lisätilojen hankkimisella varaudutaan varmistamaan vainajien asianmukainen ja arvokas käsittely.

Väliaikaiset lisäsäilytystilat ovat vainajasäilytykseen soveltuvia kylmäkontteja, joita Siun sote on tilannut yhdeksän kappaletta. Kontit tulevat sijoittumaan keskussairaalalle sekä Ilomantsin, Kiteen, Lieksan, Liperin ja Nurmeksen terveyskeskussairaaloiden yhteyteen. Keskussairaalalle kontit saapuvat jo viikonlopun ja ensi viikon aikana, loput saapuvat toukokuun puoliväliin mennessä. Käyttöön väliaikaiset säilytystilat tulevat vasta, jos olemassa olevat tilat täyttyvät.

Siun sote on tehnyt yhteistyötä seurakuntien ja hautaustoimistojen kanssa maakunnan olemassa olevien vainajasäilytystilojen kartoittamiseksi ja varautumiseksi koronaepidemiaan myös tältä osin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) julkaisee päivittäin koronatartuntojen määrän alueittain. Pohjois-Karjalassa tautitilanteessa ei ole tapahtunut muutosta eilisen jälkeen. Maakunnan alueella on nyt 21 laboratoriokokein varmistettua koronatartuntaa. Niistä on Joensuun alueella 11.

Kommentoi

Hae sivuilta