Julkaistu    |  Päivitetty 
Harri Ronkainen

Osulan purkaa joko omistaja tai kaupunki

Pielisjärven Osuusliike rakennutti Pielisentie 1:een puurakennuksen päämyymäläkseen vuonna 1925. Kaksikerroksinen funkistyylinen kiviosa rakennettiin vuonna 1937. Harri Ronkainen Pielisjärven Osuusliike rakennutti Pielisentie 1:een puurakennuksen päämyymäläkseen vuonna 1925. Kaksikerroksinen funkistyylinen kiviosa rakennettiin vuonna 1937.

Lieksan kaupunginhallituksen lupajaoston päätös Asunto oy Lieksan Osulan purkamisesta on saanut lainvoiman. Siitä ei valitettu Itä-Suomen hallinto-oikeuteen.
Lupajaosto määräsi maaliskuussa Asunto Oy Lieksan Osulan purkamaan osoitteessa Pielisentie 1 sijaitsevan liike- ja asuinrakennuksen. Purkaminen on tehtävä 1.6.2021 mennessä. Hankkeelle on haettava erikseen purkamislupa 30.4.2020 mennessä.
Jos velvoitteita ei määräaikaan mennessä suoriteta, purkamistyöt teetetään laiminlyöjän kustannuksella.
– Rakennus on jo asetettu käyttökieltoon ja omistajalle on annettu useampi mahdollisuus oikaista tehdyt laiminlyönnit. Rakennuksen kunnostaminen ei ole myöskään enää taloudellisesti kannattavaa, vaan järkevin vaihtoehto on purkaa rakennus. Rakennuksesta on vaaraa turvallisuudelle, eikä rakennus täytä sille asetettuja käyttökelpoisuuden vaatimuksia, lupajaosto perustelee päätöstään.
Jupakka Osulana tunnetun kiinteistön ympärillä on kestänyt pitkään. Nyt sen toivotaan ratkeavan lopullisesti.

Kommentoi

Hae sivuilta