Julkaistu    |  Päivitetty 
Martti Heikkinen

Lieksan Vaskiviikko ja Monola-juhlaviikko siirtyvät kesälle 2021

Lieksan Vaskiviikon orkesteri viihdytti kapellimestari Minna Kajanderin johdolla festivaalikansaa pihasoitossa kesällä 2017. Ilkka Karppanen Lieksan Vaskiviikon orkesteri viihdytti kapellimestari Minna Kajanderin johdolla festivaalikansaa pihasoitossa kesällä 2017.

Koronaepidemian vuoksi Lieksan suurimmat musiikkitapahtumat jäävät tältä kesältä järjestämättä. Lieksan Vaskiviikko ja Monola-juhlaviikko siirtyvät molemmat vuodella eteenpäin.

- Vaskiviikon hallitus kokoontuu virallisesti päättämään asiasta ensi maanantaina, mutta tilanne on se, että koko Vaskiviikko siirretään kesälle 2021, kertoo Lieksan Vaskiviikon festivaalijohtaja Anu Laakkonen.

Monola-seura ry:n puheenjohtaja Elli Oinonen-Edén vahvistaa, että Monola-juhlaviikko pidetään heinäkuussa 2021.

- Tälle vuodelle valmisteltu hieno ohjelmakokonaisuus on tarkoitus esittää ensi vuonna. Yhdistyksen hallitus tekee asiasta virallisen päätöksen lähiaikoina, Oinonen-Edén sanoo.

Myös Pielinen soi -festivaali pohtii tarkkaan kesän konserttien järjestämistä.

- Odotamme vielä hallituksen ja asiantuntijoiden tekemiä suosituksia ja päätöksiä ja toimimme niiden mukaan. Pielinen Soi -festivaali on ripoteltu pidemmälle aikavälille, joten konsertteja on mahdollisuus järjestää myös myöhemmin kesällä ja alkusyksyllä, kertoo festivaalin tuottaja Matti Makkonen.

Tulevalle kesälle kaavailluista musiikkitapahtumista Lieksassa järjestetään näillä näkymin varmuudella lieksalaista rock-osaamista esittelevä Parasta Ennen ja NYT -festivaali, sekin sähköisesti verkossa.

- Parasta ennen ja NYT Goes Digital -festivaali pidetään suunnitellusti 27.6. ja se nähdään suorana suoratoistopalvelu YouTubessa, kertoo Lieksan Muusikot ry:n puheenjohtaja Mikko Tirkkonen.

Lisää aiheesta Lieksan Lehdessä 28.4.

 

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta