Julkaistu 
Varpu Strengell

Yksinyrittäjien ensimmäiset tuet jaettu

Markku Vartiaisen yritys sai yksinyrittäjille tarkoitettua korona-avustusta ensimmäisten joukossa. Päätös tuesta tuli noin viikossa. Varpu Strengell Markku Vartiaisen yritys sai yksinyrittäjille tarkoitettua korona-avustusta ensimmäisten joukossa. Päätös tuesta tuli noin viikossa.

Lieksassa on alettu myöntää korona-avustuksia yksinyrittäjille. Ensimmäiset viranhaltijapäätökset tehtiin tiistaina. Tukea myönnettiin sitä hakeneille 11 yrittäjälle. 2 000 euron tuen saivat Lieksan Elokuvat, Korpienkeli, Han-Imaco oy, Tmi Tarja Mustonen/ Nokkosnuttu, Salon Harlekiini, Lieksan Uutisankka, HoitoHieronta Susanne Vuorenmaa, P&J Kotihuolto Palvelu, LP-Työpalvelu oy, Kenkä-Evita oy sekä Lieksan Sammutinpalvelu oy.

Yksinyrittäjien korona-avustukset ovat olleet haettavissa Lieksan Kehitys Oy LieKen kautta, joka on toiminut asian valmistelijana ja tarkastanut, että haun myöntämisen edellytykset täyttyvät. Päätökset tehdään Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) ohjeiden mukaan kunnissa. Lieksassa ne tekee viranhaltijapäätöksinä elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen.
LieKen toimitusjohtaja Heikki Rusanen kertoo, että hakemuksia on tullut tähän mennessä noin 30. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä.

Ensimmäisten joukossa tukea sai Markku Vartiaisen yritys Lieksan Sammutinpalvelu oy.
– Sammutinpuoli on tällä hetkellä ihan nollassa, kun esimerkiksi isojen yritysten ja laitosten sisätiloihin ei saa mennä, Vartiainen sanoo.
Pientä helpotusta on tuonut se, että Vartiainen tekee myös autojen huoltoja.
– Päätyö minulla on se sammutinpuoli mutta onneksi on tämä autohuolto myös, renkaiden vaihdot on työllistäneet viime viikot, Vartiainen sanoo huojentuneena
2 000 euron tuen hän laskeskelee riittävän juoksevien kulujen osalta pariksi kuukaudeksi, jos oikein nuukasti elää.
– Tilathan minulla on omat, mutta sähkö, lämmöt ja vakuutusmaksut juoksee koko ajan.

Lisää Lieksan Lehdessä 30.4.

Kommentoi

Hae sivuilta