Julkaistu 
Varpu Strengell

Oppilaat takaisin kouluun 14.5. – sitä ennen vielä monta asiaa ratkottavana

 Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen rajoitteita puretaan ja koulut avataan 14.5. Varpu Strengell Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen rajoitteita puretaan ja koulut avataan 14.5.

Hallitus ilmoitti 29.4., että varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen rajoitteet puretaan terveysviranomaisten arvioon pohjautuen. Rajoitteiden purku tarkoittaa, että perusopetuksen kaikki oppilaat palaavat lähiopetukseen 14.5. Samalla hallitus kuitenkin asetti ehtoja ja ohjeita lähiopetuksen toteuttamiseen. Niiden mukaan koulussa tulee muun muassa välttää tarpeettomia fyysisiä kontakteja ja järjestää opetustilat niin, että niissä on normaalia enemmän väljyyttä. Välitunnit ja ruokailut tulee toteuttaa oman luokan tai ryhmän kanssa. Isot kokoontumiset on edelleen kielletty, joten kevätjuhlia ei tänä vuonna vietetä.
Miten lähiopetus Lieksassa järjestetään, on vielä auki. Hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen kertoo, että koulujen avaamista suunnitellaan rehtorien kanssa ja asiaan odotetaan vielä hallituksen lupaamia tarkempia ohjeita. Täysin ongelmatonta ei kouluarkeen palaaminen hallituksen asettamien ehtojen mukaisesti tule olemaan.
– Haasteita tulee ryhmien osalta olemaan etenkin yläkoulussa. Ruokailut varmaan pystytään ohjeiden mukaan järjestämään, mutta eri luokka-asteiden oppilaathan ovat samassa tilassa esimerkiksi koulukuljetusten aikana, Sihvonen sanoo.
Ratkottavana ovat monien muiden asioiden lisäksi myös tilakysymykset, kun esimerkiksi liikuntahallit pysyvät kiinni, eikä niitä ole vielä lupa avata.
Sihvonen toteaa, että helpompi ratkaisu olisi ollut jatkaa etäopetusta kevätlukukauden loppuun.
– Täysin emme näe, mitä lisäarvoa se kaksi viikkoa tuottaa, kun koulut avataan ja samalla asetetaan reunaohjeita. Joka tapauksessa erilaisia järjestelyjä pitää kouluissa tehdä ennen toukokuun puoliväliä.

Kommentoi

Hae sivuilta