Julkaistu 
Varpu Strengell

Kotikuntoutus satsaa ikäihmisten toimintakyvyn säilymiseen eristyksissäkin

Kotikuntoutuksessa pyritään turvaamaan ikäihmisten toimintakyky koronaviruksen rajoitettua ikäihmisten liikkumista. Ulkoilu on edelleen sallittua. Varpu Strengell Kotikuntoutuksessa pyritään turvaamaan ikäihmisten toimintakyky koronaviruksen rajoitettua ikäihmisten liikkumista. Ulkoilu on edelleen sallittua.

Korona sulki muun muassa ikäihmisten liikunta- ja päiväryhmät, joten kotikuntoutus satsaa nyt seniorikansalaisten toimintakyvyn ylläpitämiseen.
- Kun liikunta- ja päiväryhmiä ei ole, ei ole toimintakykyä ylläpitäviä asioita. Nyt kun ikäihmisiä on vielä ohjeistettu pysymään kotona, monelle on epäselvää, voiko käydä edes kävelyllä, sanoo Siun soten toimintaterapeutti Henna Tolonen.
Kotikuntoutukseen on Siun sotessa satsattu resursseja etenkin nyt, ettei ikäihmisten toimintakyky laske eristyksissä ollessa. Kotikuntoutusta Tolonen tekee yhdessä fysioterapeutti Henna-Riikka Korhosen kanssa.
Kotikuntoutus on ikäihmisille suunnattu kuntoutusmuoto, jota toteutetaan kuntoutujan kotona ja lähiympäristössä. Kuntoutuksen toteuttaa arkisin myös korona-aikana fysioterapeutti tai toimintaterapeutti jokaisen henkilökohtaisten tarpeiden ja tavoitteiden mukaan.
Tolonen korostaa, että ulkona liikkumista ei ole kielletty. Ulkona kävellessä tulee askelia huomattavasti enemmän kuin neljän seinän sisällä.
- Voidaan yhdessä lähteä ulos ja katsoa, mitkä olisivat sellaiset turvalliset reitit liikkua, missä ei tule kontakteja.
Viime torstaina Tolonen ulkoili Torvald Sandvallin seurana.
- Joka päivä teen ikäihmisille tarkoitettua kakkosohjelmaa ja television jumppaohjelmien mukaan jumppaan soveltuvin osin. Äkkiä se toimintakyky menee, jos heittäytyy passiiviseksi, Sandvall sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta