Julkaistu 
Harri Ronkainen

Lieksan SRVA-tehtävät Joensuun ja Ylä-Karjalan riistanhoitoyhdistyksille

Poliisi toivoo saavansa solmittua jossain vaiheessa SRVA-sopimuksen jälleen Lieksan riistanhoitoyhdistyksen kanssa. Harri Ronkainen Poliisi toivoo saavansa solmittua jossain vaiheessa SRVA-sopimuksen jälleen Lieksan riistanhoitoyhdistyksen kanssa.

Virva ry ei jatkanut 30.4. umpeutunutta Itä-Suomen poliisilaitokselle Lieksassa annettavaa suuriistavirka-apua (SRVA) koskevaa sopimusta resurssipulan vuoksi. Poliisi on solminut Joensuun ja Ylä-Karjalan riistanhoitoyhdistysten kanssa uudet SRVA-sopimukset Lieksan alueen SRVA-tehtävien hoitamiseksi.
SRVA-sopimukset ovat voimassa toistaiseksi, mutta enintään sinne saakka, jos Lieksan riistanhoitoyhdistys palaa poliisin SRVA -kumppaniksi. Se on poliisin ensisijainen tavoite. Lieksan riistanhoitoyhdistyksen SRVA-sopimus poliisin kanssa umpeutui 30.4.2018.
Poliisi kuvailee Ylä-Karjalan ja Joensuun riistanhoitoyhdistysten tukea merkittäväksi.

- Itä-Suomen poliisi aina arvioi yksittäisen SRVA -tehtävän osalta sen, kumpaa yhdistystä on toiminnallisesti järkevä käyttää maantieteelliset etäisyydet huomioiden, toteaa ylikomisario Kari-Pekka Pohjolainen.

Lue lisää SRVA-tilanteesta tiistain 19.5. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta