Julkaistu 
Harri Ronkainen

Luonnonsuojelupiiri pois Kolin koordinaatiotyöryhmästä

Luonnonsuojelupiiri kritisoi esimerkiksi sitä, että Lieksan kaupunki on käynnistänyt Ylä-Kolintie 25:stä hankkimalleen tontille osayleiskaavamuutoksen, jolla tutkitaan alueen soveltuvuutta hotellirakentamiseen. Harri Ronkainen Luonnonsuojelupiiri kritisoi esimerkiksi sitä, että Lieksan kaupunki on käynnistänyt Ylä-Kolintie 25:stä hankkimalleen tontille osayleiskaavamuutoksen, jolla tutkitaan alueen soveltuvuutta hotellirakentamiseen.

Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjois-Karjalan piiri on jättäytynyt pois Kolin alueen kehittämistä pohtivasta koordinaatiotyöryhmästä.

- Vapaaehtoistoimijoiden on turhaa ja turhauttavaa käyttää aikaansa näennäiseen osallistumiseen tällaisissa työryhmissä, joissa kuuleminen on täysin yksisuuntaista. Työryhmän mielipiteitä ei kuulla asioiden valmistelussa, vaan jäsenet saavat enintään jälkikäteen kuulla, mitä muualla on päätetty, luonnonsuojelupiiri perustelee.
Koordinaatiotyöryhmän perusti Lieksan kaupunki vuonna 2018 tavoitteenaan keskeisten toimijoiden kanssa ohjata ja tukea Kolin alueen kehittämistä Kolin iso kuva 2050 -kehittämistavoitteiden mukaisesti. Sen puheenjohtaja Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen pitää luonnonsuojelupiirin ratkaisua valitettavana.

- On erilaisia tavoitteita ja painopisteitä, mutta keskustelut ovat olleet hyviä, Määttänen sanoo.
Luonnonsuojelupiiri ja Lieksan Luonnonystävät jatkavat toimintaansa muilla tavoin ja foorumeilla. Ne vaikuttavat suunnitelmiin ja päätöksiin lain suomia keinoja käyttäen lausunto-, valitus- ja oikeusteitse, tiedottamisella sekä paikallisten asukkaiden avustamisella heidän edunvalvonnassaan.

Kommentoi

Hae sivuilta