Julkaistu 
Marja Mölsä

Uudet kaupunkiviirit liehuvat nyt Lieksan keskustassa

Timo Härkönen kiinnitti ensimmäisen viirin Pielisentie 28:n kohdalle lauantaina aamupäivällä. Marja Mölsä Timo Härkönen kiinnitti ensimmäisen viirin Pielisentie 28:n kohdalle lauantaina aamupäivällä.

Suunnittelukilpailun tuloksena syntyneet punavalkoiset kaupunkiviirit ilmaantuivat katukuvaan ja molemmille keskustan isoille silloille lauantaina.
– Väri kuuluu kaupunkikeskustoihin ja näiden viirien väri tukee kaupungin uuden brändin mukaista värimaailmaa, sanoo Lieksan kaupunkikeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Matti Taponen.

Hän oli lauantaina aamupäivällä seuraamassa, kun Lieksan Innon Herkko Sottinen ja Timo Härkönen aloittelivat viirienkiinnitysurakkaa Pielisentien varrella.
– Prosessi näiden viirien kanssa on ollut hyvä, toteutus osoittaa mitä suurimmassa määrin yhteisöllisyyttä.

Sanoillaan Taponen viittaa ensinnäkin kilpailuun, joka oli kaikille avoin. Suunnittelukilpailun teemana on Lieksa – luonnon ja musiikin kaupunki.
– Saimme todella runsaasti iloisia ja hyviä ehdotuksia viiriksi, Taponen kiittää kilpailuun saapuneiden 94 ehdotuksen 45 tekijää. Voittajaviiri on nurmeslaisen Jarmo Komsan suunnittelema.

Toisaalta Taponen näkee erinomaisena myös eri tahojen yhteistyön viiriprojektissa.
– Kaupunkikeskusyhdistys, Lieksan kaupunki, Lieksan Yrittäjät, Lieksan Naisyrittäjät, Lieksan Vaskiviikko ja Lieksan Lehti tekivät saumatonta yhteistyötä ja osallistuivat myös kustannuksiin.

Yhteisöllisyyden piikkiin Taponen kirjaa myös sen, että viirien kiinnitysurakasta paikallinen urheiluseura saa hieman rahaa toimintaan.
– Nämä kaikki ovat erittäin hyviä toimintatapoja. Yhdessä tekemällä saadaan hyvää aikaan.

Kaiken kaikkiaan uusia viirejä on 50 kappaletta. 1,6 metriä korkeat ja 60 senttiä leveät viirit liehuvat Pielisentiellä jalkakäytävän puolella aivan ydinkeskustan alueella. Silloilla ne koristavat molempia reunuksia.
– Tähän kun vielä saadaan banderollit, niin hyvä tulee, Matti Taponen pohtii.
Pielisentien yli viritettäviä banderolleja on tarkoitus laittaa kahteen paikkaan Lieksan keskustassa, kulttuurikeskuksen kohdille ja lähelle Asemakadun risteystä.
– Banderollipylväitä on lupailtu sisällytettäväksi kaupungin ensi vuoden talousarvioon, Taponen tietää.

Kommentoi

Hae sivuilta