Julkaistu 

Paljasjalkakenkien valmistus alkoi Pankakoskella - jalkineita tehdään myös vientiin

Paljasjalkakenkiä valmistetaan sekä aikuisille että lapsille. Mari Virtanen esittelee jalkineiden värimaailmaa. Marja Mölsä Paljasjalkakenkiä valmistetaan sekä aikuisille että lapsille. Mari Virtanen esittelee jalkineiden värimaailmaa.

Keväällä toimintansa Pankakoskella aloittanut Suomi Kenkä oy on aloittanut paljasjalkakenkien valmistuksen entisen Reino- ja Aino-tehtaan laitteilla.
– Teimme Suomi-kenkiä varastoon, se tuotanto on tauolla, ja nyt olemme aloittaneet Feelmax-paljasjalkakenkien valmistuksen, niitä pitäisi nyt tehdä tuhansia pareja, sanoo yrityksen toimitusjohtaja Kare Tikka.
Työn alla olevista paljasjalkakengistä tulee noin puolet kotimaan markkinoille, loput menevät vientiin, muun muassa Saksaan, Englantiin, Tsekkiin, Puolaan ja Pohjoismaihin.

Paljasjalkakengät ovat nimensä mukaisesti tarkoitettu avojalkaan.
– Leveät kärjet, joustava pohja, sellaiset sukkamaiset kengät, Kare Tikka esittelee kenkien ominaisuuksia.
Feelmax-kenkien tuotantovastaava Mari Virtanen myötäilee.
– Tämä on maailman mukavin paljasjalkakenkä, itse pidän näitä kesät ja talvet sekä sisällä että ulkona, hän sanoo.
Kenkien lesti antaa jaloille tilaa ja pehmeän materiaalin ansiosta jalan lihakset pääsevät niin sanotusti tekemään töitä, kun ihminen seisoo, kävelee tai juoksee.
– Ihan alkuun ei kannata pitää näitä koko päivää, jotta jalan lihakset tottuvat kenkiin, Virtanen opastaa.

Paljasjalkakenkiä valmistetaan kahdessa vuorossa sekä aikuisille että lapsille. Lasten jalkineiden kokohaarukka on 24–34 ja aikuisten 37–46.
– Näillä voi mennä vaikka uimaan, eivät säikähdä kosteutta, Kare Tikka valaisee.
Kenkien valmistuksessa käytetään muun muassa kierrätysmuovipulloja sekä polyesterin ja puuvillan sekoitusta. Pohjien valmistukseen käytetään käytetyistä autonrenkaista tehtyä rouhetta ja raakakumijauhetta.

Paljasjalkakenkien eri mallit ovat saaneet nimensä Suomen luonnosta: Salla, Ounas, Luosma, Osma ja niin edelleen. Kenkien väreinä ovat muun muassa rosa, musta ja vihreä.

Lue koko juttu torstain 4.6. Lieksan Lehdestä, paperisena ja diginä.

Kommentoi

Hae sivuilta