Julkaistu 
Martti Heikkinen

Lieksan ravikesä käynnistyy 23.6. - yleisökatto 500 katsojaa

Timo Ryynänen (vas.) ja Pielisjärven Hevosystäväinseuran talkoolainen Juha Karhinen iloitsevat ravikauden käynnistymisestä. Martti Heikkinen Timo Ryynänen (vas.) ja Pielisjärven Hevosystäväinseuran talkoolainen Juha Karhinen iloitsevat ravikauden käynnistymisestä.

Lieksan uusitulla raviradalla päästään sittenkin tänä suvena tositoimiin, kun siellä ravataan kesän ensimmäiset ravit 23.6. Raveja järjestävän Pielisjärven Hevosystäväinseuran puheenjohtaja Timo Ryynänen on uudesta käänteestä huojentunut.

- Tietysti sillä tavalla huojentunut olo, että raveja voidaan ylipäätään järjestää tänä kesänä. Voimassa olevien määräysten vuoksi katsomoon voidaan kuitenkin ottaa enintään 500 henkilöä. Totta kai harmittaa ravikansan puolesta, sillä niin moni haluaisi paikan päälle kokemaan Lieksan ravien ainutlaatuisen tunnelman, Ryynänen sanoo.

Järjestävä taho joutuukin tekemään paljon uudenlaista etukäteistyötä tapahtuman järjestämisen eteen.

- Lipunmyynti järjestetään kokonaan netissä. Suunnitelmissa on tehdä turvavälit huomioiva istumapaikkakartoitus, joka ehkä mahdollistaisi numeroitujen paikkojen myynnin. Lisäksi Veikkaus on aikaistanut ravien alkamisajankohtaa, mikä voi aiheuttaa vähän kiireitä talkooporukalle. Mutta ihan entiseen malliin ravit pyritään muuten järjestämään. Lähtöjä ja hevosia tulee olemaan mukana aikaisempien kesien tapaan, Ryynänen lupaa.

Ravikalenterissa Lieksan raveille on heinäkuussa kaksi päivämäärää, 7.7. ja 21.7. Elokuussa pidettävien kauden päätösravien ajankohta on 4.8.

Lisää aiheesta Lieksan Lehdessä 9.6.

Kommentoi

Hae sivuilta